2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Skaists pasākums tehnikuma skolotājiem

Šoreiz Skolotāju dienai veltītais pasākums Smiltenes tehnikumā nenotika kā parasti – oktobra sākumā, bet vēlāk. Taču datumam jau nav nozīmes. Svarīgākā ir mīlestība, ar kādu ikviens bija gatavojies šim pasākumam. Īpaši – pašpārvaldes jaunieši un paši skolotāji.

Pēdējiem, sadalītiem darba grupās, bija jāsagatavo mājas darbi… Skatoties paveiktajā, secinājums viens – ja vien tehnikuma pedagogiem būtu vairāk brīva laika, skolā varētu dibināt vairākus amatiermākslas kolektīvus – nopietnus konkurentus citiem novada pašdarbniekiem.

Skolai varētu būt savs tautas teātris, mašīnzinībās un būvniecībā izglītots vīru koris. Kolektīvā ir resursi, lai tehnikumā regulāri notiktu elpu aizraujoši erudīcijas spēļu turnīri un atraktīvas rotaļas, kas nevienam neļautu palikt neveiklam un ar sāpošiem kauliem.

Skolas pedagogi prot izcili lasīt dzeju un nav aizmirsuši, cik laimīgi ir tie, kuriem vienalga, ka viņu draudzību izskatīs pedagoģiskās padomes sēdē…

Skolotāji lieliski zina, kādas potes vajadzīgas kolektīvam pirms došanās pieredzes apmaiņas braucienā uz Igauniju un gatavi arī uzņemties vakcināciju.

Kad mājas darbi bija godam atrādīti, pašpārvaldes jaunieši devās vadīt mācību stundas, bet skolotāji brauca pieredzes apmaiņā uz Olustveres profesionālo skolu, kur piedalījās maizes cepšanas un stikla pūšanas meistardarbnīcās. Baudot Igaunijas kolēģu viesmīlību, iepazinās ar šīs izglītības iestādes vērienīgo materiālo bāzi, dažādu projektu ietvaros paveikto, kā arī no sirds priecājās par Olustveres muižas kompleksa tūrisma piedāvājumiem, interesantajām kolekcijām un to, cik lieliski kaimiņos sadzīvo senās un jaunās tradīcijas…

Ir interesanti? – Nāc, stājies Skolotāju armijā!

FOTO

Teksts: Baiba Vahere, foto: Baiba Vahere, Guntis Viļums