2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

SkillsLatvia 2017 uzvarētāja Linda Daktiņa no Smiltenes tehnikuma

Smiltenes tehnikuma audzēkne Linda Daktiņa pagājušās nedēļas nogalē no Latvijas profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu profesionālās meistarības konkursa SkillsLatvia 2017 konkursa viesmīļiem atgriezās ar pirmo vietu Latvijā.

Šis bija pirmais nacionālais jauno profesionāļu meistarības konkurss SkillsLatvia 2017, kuru organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA). Konkursā savas prasmes pārbaudīja 96 dalībnieki no 30 Latvijas profesionālajām izglītības iestādēm 16 profesijās. SkillsLatvia 2017 konkursanti sacentās par medaļām un iespēju pārstāvēt Latviju starptautiskajos meistarības konkursos EuroSkills un WorldSkills, kam pasaulē ir jau 60 gadus ilgas tradīcijas. Ejot kopsolī ar straujo tehnoloģiju attīstību un darba tirgus prasībām. Jauniešiem vajadzēja izpildīt starptautisko profesionālās meistarības konkursu standartiem līdzvērtīgus uzdevumus kādā no 16 profesijām – datorsistēmu tehniķis, WEB lapu izstrādātājs, skatlogu noformētājs, grafiskais dizainers, apģērba dizainers, apģērba izgatavotājs, frizieris, pavārs, viesmīlis, mobilās robotikas tehniķis, flīzētājs, krāsotājs, sausās būves tehniķis, galdnieks, mēbeļu galdnieks, elektrisko instalāciju tehniķis.

Šim, tāpat kā citiem profesionālās meistarības konkursiem, kuros Linda Daktiņa ar labiem panākumiem pārstāvējusi skolu, sagatavoties palīdzēja Smiltenes tehnikuma viesnīcu un restorānu programmas vadītāja Irita Tepere.

Pasākumā satikās profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi, viņu mācībspēki un darba devēji, kas cieši sadarbojas profesionālās izglītības un tās audzēkņu konkurētspējas attīstībā. Savukārt skolu jaunieši un citi interesenti varēja vērot konkursantu sniegumu, kā arī praktiski iepazīt dažādas specialitātes profesiju parādē un piedalīties karjeras domnīcā. Apmeklētājiem tika piedāvāta iespēja izmēģināt prasmes profesiju demonstrācijas stendos, kā arī iegūt informāciju par profesionālās un augstākās izglītības iestādēm Latvijā.

Baiba Vahere
Foto: no http://viaa.gov.lv