2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenē 1. maijā norisināsies vērienīgais skolu skriešanas pasākums – “top ielu stafetes”

Otrdien, 1. maijā, Smiltenē 20. reizi norisināsies Vidzemes reģiona lielākais bērnu un jaunatnes skriešanas notikums – “top ielu stafetes”. Pasākuma īpašie viesi būs Phjončhanas Olimpisko spēļu dalībniece distanču slēpošanā Patrīcija Eiduka un Eiropas čempions žonglēšanā ar svara bumbām Edgars Getmančuks.

Smiltenes novads visā Latvijā labi zināms kā rosīga un ļoti sportiska vieta. Turpinot tradīcijas, jau 20. reizi 1. maijā iepretim Daugavas ielā esošajam veikalam “top”, Smiltene uzņems Vidzemes reģiona vērienīgāko bērnu un jaunatnes skriešanas pasākumu – “top ielu stafetes”. Pasākumā piedalīties aicināti visa vecuma bērni un jaunieši, kamēr pieaugušie mudināti ņemt dalību noslēdzošajā skrējienā, kurā būs iespēja tikt vērtīgām dāvanu kartēm, ko sarūpējis veikalu tīkls “top”.

Vērienīgo pasākumu pulksten 10:30 atklās 3 – 4 gadus vecie un jaunāki bērni, kuri vecāku un līdzjutēju atbalstīti veiks 300 metru garu distanci. Turpinājumā sekos  5 – 6 un 7 gadus veco bērnu skrējieni, kas arī allaž raisa lielu interesi no līdzjutēju vidus.

No pulksten 11:15 sacensības uzsāks skolu klašu veidotās komandas. Katrā komandā jāiekļauj trīs puiši un trīs meitenes. Pasākuma rīkotāji aicina klases veidot vairākas komandas.

Plānotie starta laiki klašu komandām:
11:15 – 2. un 3. klašu skrējiens
11:45 – 4. un 5. klašu skrējiens
12:15 – 6. un 7. klašu skrējiens
12:45 – 8. un 9. klašu skrējiens
13:15 – 10 – 12 klašu un pieaugušo skrējiens

“Top ielu stafešu” rīkotājs Guntars Markss uzsver, ka pasākuma pamatmērķis ir mudināt Vidzemes reģiona bērnus, jauniešus un pieaugušos uz sportiskām un veselību uzlabojošām aktivitātēm. Rīkotājs mudina skolu sporta skolotājus, klašu audzinātājus un pašus skolēnus uzņemties iniciatīvu komandu veidošanā. Kā norāda Markss, tad pēc finiša atbalstītāju sarūpētās dāvanas saņems ikviens dalībnieks.

Neiztrūks arī bez īpašajiem visiem. Ar savu klātbūtni pasākumu pagodinās sekmīgi Phjončhanas ziemas Olimpisko spēļu distanču slēpošanas sacensībās startējusī Patrīcija Eiduka, kā arī Eiropas čempions žonglēšanā ar svara bumbām Edgars Getmančuks. Papildus tam, lieliem un maziem interesentiem būs lieliska iespēja klātienē aplūkot “Rakši Zoo” iemītniekus lamu un alpaku.

Pieteikšanās pasākumam turpinās līdz 29. aprīlim. Reģistrē savu komandu Smiltenes sporta centrā vai Smiltenes bērnu un jaunatnes sporta skolā. Elektroniski piesaki savu komandu, rakstot elektroniskā pasta vēstuli uz
[email protected], vai zvanot pa tālruni: +371 26255435.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss