2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenē 14. jūnijā pie pieminekļa “Sašķeltā ģimene” pieminēs Komunistiskā genocīda upurus

(attēls: Time and Date AS 1995-2020)

14.jūnijā, Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā, pie pieminekļa “Sašķeltā ģimene” notiks atceres brīdis, pieminot 1941. gada represijās cietušos.

Klātesošos ar Dieva vārdiem stiprinās Smiltenes evaņģēliski luteriskās baznīcas mācītājs Reinis Kulbergs, vārds tiks dots Smiltenes novada Domes priekšsēdētājam Edgaram Avotiņam, kā arī piemiņas brīdī klātesošos uzrunās Smiltenes novada politiski represēto personu nodaļas “Trimdinieks” valdes priekšsēdētājs Arvīds Kaupe. Piemiņas brīdī muzikālo noformējumu nodrošinās Jānis Silakalns.

Lai varētu droši raudzīties nākotnē, mums skaidri jāzina, kas ar mums notika nesenajā pagātnē. Tas ir liels ieguvums pēc neatkarības atjaunošanas, tiesības pašiem pētīt, izprast un izskaidrot savu vēsturi (Latvijas Vēstnesis 2020, ER).

Piemiņas brīdis tiks organizēts, ievērojot visus drošības nosacījumus. 

Ar īslaicīgās satiksmes slēgšanas shēmu 14. jūnijā  no plkst.12:45 līdz plkst.14:00 Atmodas ielas posmā var iepazīties šeit. 

 

 

*Pasākuma organizators ir Smiltenes novada Kultūras centrs. Organizators var izdarīt foto un video uzņēmumus pasākuma norises vietā vai tuvākajā apkārtnē (tostarp pie ieejas). Ja Jūs ierodaties pasākuma vietā, Jūs apzināties, ka Jūsu attēls var tikt uzņemts un apstrādāts turpmākajiem publicitātes mērķiem. Organizators ir publiska institūcija, kurai ir pienākums informēt sabiedrību par publisku līdzekļu finansētām aktivitātēm. Organizators neapstrādās Jūsu personas datus, ja Jūs neatradīsieties pasākuma tuvumā.

 

Informāciju sagatavoja

Alise Lilientāle

Smiltenes novada KC mākslinieciskā vadītāja

[email protected]

28688101