2024. gada 18. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenē atzīmēs Lāčplēša dienu

“Zemei un karogam zvēri-

mīļākā zeme šī, skaistākais karogs!”

/A. Eglītis/

11. novembrī Smiltenē tradicionāli norisināsies Lāčplēša dienai veltīti pasākumi – koncerts baznīcā, lāpu gājiens un Brīvības cīnītāju atceres brīdis Smiltenes kapos. Nedēļu pirms mūsu Valsts simtās gadadienas aicinām Smiltenes novada iedzīvotājus sanākt kopā, iedegt lāpas un sveces, pieminēt un pateikties tiem, kas izcīnījuši tiesības un iespēju mums šos svētkus piedzīvot – mūsu brīvības cīnītājiem!

Pulksten 17:00 Smiltenes evaņģēliski luteriskajā baznīcā izskanēs Latvijas simtgadei un baznīcas torņa atjaunošanai veltīts svētku koncerts ar Latvijas Nacionālās operas un baleta solistes Marlēnas Keines (soprāns), Operetes teātra solista Naura Indzera (baritons) un ērģelnieces Ingas Rācenes piedalīšanos. Koncerts būs kā pateicība ikvienam cilvēkam un organizācijai, kas ziedoja un citādi iesaistījās baznīcas atjaunošanas darbu uzsākšanā un nodrošināšanā. Koncerta apmeklētājiem būs arī unikāla iespēja apskatīt 1858. gadā darināto baznīcas torņa lodi un gaili, kā arī demontētās torņa detaļas.

Ieeja koncertā ir bez maksas. Īpaši mīļi gaidīti tie, kas ziedoja līdzekļus baznīcas atjaunošanas darbu veikšanai.

Pēc koncerta, pulksten 18:00, Baznīcas laukumā sāksies pulcēšanās un došanās ikgadējā lāpu gājienā uz Smiltenes pilsētas kapiem. Lāpu gājiena noslēgumā pie Brīvības cīņās kritušo kareivju pieminekļa teiksim paldies mūsu tautas varoņiem par dzimtenei dāvāto brīvību un iespēju sveikt mūsu Valsts simtgadi. Uz gājienu un atceres brīdi aicinām līdzi ņemt savas lāpas un svecītes.

Smiltenes pilsētas Kultūras centrs aicina Lāčplēša dienā ēku un māju logos iedegt svecītes, tā godinot mūsu kritušo brīvības cīnītāju piemiņu!

 

Informāciju sagatavoja

Madara Mūrniece

Smiltenes pilsētas Kultūras centra mākslinieciskā vadītāja

[email protected]

28 688 101