2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

“Smiltene/ BJSS” garantē godalgas komanda.lv 1. līgas čempionātā

Lielāko panākumu Smiltenes futbola vēsturē paveikusi “Smiltene/ BJSS” vienība, kas garantējusi vismaz bronzas medaļas pēc spēka otrajā Latvijas futbola turnīrā – komanda.lv 1.līgas čempionātā. Smiltenieši joprojām saglabā teorētiskas izredzes uz otro vietu, kas dotu iespējas piedalīties pārspēlēs par vietu virslīgā.

Komanda.lv 1. līgas čempionāts strauji pietuvojies savai izskaņai. Tajā atlicis aizvadīt vairs tikai vienu spēļu kārtu. Lielisku sniegumu visas sezonas garumā demonstrējusi trenera Raimonda Dūmiņa vadītā “Smiltene/ BJSS” vienība. Jau no pirmajām spēļu kārtām smiltenieši pieteica savas ambīcijas pacīnīties par vietu labāko trijniekā.

Komandas sastāvs šogad ir vēl nobriedušāks nekā iepriekš. Papildus labākajiem Smiltenes futbola audzēkņiem, sastāvā sekmīgi iekļāvās kopumā četri futbolisti no Valmieras – Ralfs Apsītis, Elmārs Sietinsons, Valts Jaunzems un Ulvis Bērziņš. Visas sezonas garumā gan Ralfs Apsītis un Kristers Aldis Puriņš bijuši starp līgas pašiem rezultatīvākajiem spēlētājiem. Diezgan droši var prognozēt, ka Apsītis izpelnīsies labākā vārtu guvēja titulu. Ne mazāk svarīgs bijis komandas kopējais sniegums ne tikai uzbrukumā, bet arī aizsardzībā.

Ja intriga cīņā par pirmo vietu turnīra tabulā šogad īsti nebija, jo līdervienība “Tukums 2000/ TSS”, kuras panākumos lielu ieguldījumu devas leģionāri, spēlēja stabili un tieši Smiltenē arī nodrošināja čempiona titulu, tad cīņa par otro līdz sesto pozīciju izvērtās krietni vien sīvāka.

Sestdien “Smiltene/ BJSS” vienībai bija paredzēta sezonas noslēdzošā mājas spēle. Pretiniekos vajadzēja būt Rīgas komandai “New Project”. Tomēr šīs nedēļas vidū Latvijas Futbola federācijas disciplinārā komisija lēma rīdziniekus diskvalificēt no atlikušajām spēlēm. Iemesls gana nopietns. Nepieteikta futbolista došanās laukumā zem cita komandas sastāvā esoša spēlētāja identitātes. Smiltenes vienība saņēma tehnisko uzvaru ar rezultātu 3:0.

Uz brīdi tas vidzemniekiem turnīra tabulā ļāva atgūt otro vietu, tomēr bija skaidrs, ka sestdienas spēļu rezultāti varētu ieviest izmaiņas tajā. Tā arī notika. “Super Nova” ar rezultātu 11:0 sagrāva izbraukumos nevarīgo “Grobiņas SC” un atguva otro pozīciju par diviem punktiem apsteidzot Smilteni.

Ja šis panākums “Super Novai” bija droši prognozējams, tad “Smiltene/ BJSS” tuvāko sekotāju JDFS “Alberts” spēlei pret čempioniem no Tukuma tika pievērsta īpaša uzmanība. Tas tādēļ, ka tukumnieku uzvaras vai neizšķirta gadījumā Raimonda Dūmiņa vadītā vienība garantētu bronzas godalgas. Labu futbolu rādošais “Alberts” atradās divu punktu atstatumā. Līdz pat spēles otrā puslaika kompensācijas laikam rezultāts uz tablo nebija atklāts. Jau kompensācijas laikā Tukuma spēlētājam Kristapam Anmanim izdevās pārspēt vārtsargu Kristeru Putniņu. Spēle noslēdzās ar rezultātu 1:0.

Tādējādi vienu kārtu pirms čempionāta beigām “Smiltene/ BJSS” garantējusi vismaz trešo vietu. Tas ir visu laiku augstākais panākums Smiltenes futbola vēsturē un latviskā novada komandu sporta veidos kopumā. Iepriekš augstākais sasniegums smilteniešiem bija gūtā septītā vieta. Jāizceļ, ka panākums paveikts tikai ar savas pilsētas un reģiona spēlētājiem, iztiekot bez leģionāru palīdzības.

Pēdējos sezonas spēli smiltenieši aizvadīs izbraukumā, tiekoties ar “Rēzeknes FA/ BJSS” komandu. Spēlētāji varēs spēlēt droši un atbrīvoti, jo pozīcijas var tikai uzlabot. Tiesa, tikai teorētiski. Lai atgūtu otro vietu, pašiem ir jāuzvar Rēzeknē, kā arī jācer, ka “Super Nova” izbraukumā neuzvarēs turnīra tabulas noslēdzošajā vietā esošo “Balvu SC”, kas līdz šim spējusi iegūt tikai trīs punktus. Otrā vieta dos iespējas pagarināt sezonu par vēl divām spēlēm ar “Optibet” virslīgas komandu “Metta”. Šo dueļu likme būs cīņa par iespēju nākamajā sezonā spēlēt virslīgas čempionātā.

Toms Markss