2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

“Smiltene BJSS” pastiprina uzbrukuma līniju un ir gatava komanda.lv 1. līgas čempionātam

Šīs nedēļas nogalē ar pirmās kārtas spēlēm startēs 2018. gada komanda.lv Latvijas futbola čempionāta 1. līgas sezona, kurā starp 12 komandām būs arī “Smiltene/ BJSS” vienība. Starpsezonu periodā smiltenieši pastiprinājuši uzbrukuma līniju ar Ralfu Akminu un Ralfu Apsīti, bet komandu atstājuši tādi vīri kā – Dagnis Sausais, Eduards Veģeris un Eduards Stīpnieks.

Komanda.lv 1. līga ir otrais spēcīgākais futbola čempionāts Latvijā. Šogad tajā piedalīsies kopumā 12 komandas. Līgu atstājusi pērnā gada čempionvienība “Valmiera Glass ViA” un “AFA Olaine/ Progress”, kamēr klāt nākušas “Super Nova” un Balvu Sporta centrs komandas. Jāatzīmē arī, ka BFC “Daugavpils” vienība apvienojusies ar futbola klubu “Progress”.

Savu piekto sezonu komanda.lv 1. līgas čempionātā šīs nedēļas sestdienā ar spēli Tukumā pret vietējo “Tukums 2000/ TSS” vienību uzsāks Raimonda Dūmiņa un Anda Rozīša vadītā futbola kluba “Smiltene/ BJSS” vienība. Smiltenieši jaunajai sezonai gatavojas kaujinieciskā noskaņojumā. Veiktas vairākas vērā ņemamas izmaiņas sastāvā, kamēr Smiltenes un apkārtnes futbola līdzjutēji spēles varēs vērot jaunajās tribīnēs.

Plašāk par gatavošanos jaunajai sezonai, sastāvā izmaiņām, komandas mērķiem un līdzjutēju nozīmi pastāstīja “Smiltene/ BJSS” treneris Raimonds Dūmiņš:

Komanda.lv 1. līgas sezona strauji tuvojas. Ar kādām sajūtām to sagaida “Smiltene/ BJSS” spēlētāji un treneru kolektīvs?
Ar nepacietību! Katra sezona sākas ar jauniem izaicinājumiem, cerībām un ticību saviem spēkiem. Esam kļuvuši par vēl vienu gadu vecāki un pieredzes bagātāki. Ir zināmas ambīcijas, ko jācenšas realizēt laukumā. Visi spēlētāji un treneri ir noskaņojušies cīņai par visaugstākajām vietām.

Kā treneru kolektīvs var būt apmierināts ar gatavošanās procesu šai sezonai? Esmu apmierināts ar sagatavošanās periodu. Kā katru gadu gatavošanos sezonai sākam janvāra otrajā nedēļā. Cītīgi strādājam zālē. Kad laika apstākļi ļāva, pārgājām uz āra laukumu. Sagatavošanās posms būtiski nemainās, tomēr šogad vairāk nekā citus gadus strādājām svaru zālē.

Līdzjutējus ļoti interesē komandas sastāva izmaiņas. Pastāsti par tām…

Mēs turpināsim spēlēt ar vietējiem puišiem. Komandu uz nenoteiktu laiku ir atstājuši trīs mums svarīgi spēlētāji. Komandas kapteinis Dagnis Sausais pievienojies citai 1. līgas komandai JDFS “Alberts”. Dagnis, kurš ir arī vārtsargu treneris, vēlas dot iespēju savam audzēknim Tomam Mežulim pārbaudīt spēkus 1. līgā kā pirmajam vārtsargam. Tas ir arī vienīgais iemesls, kādēļ Sausais nespēlēs mūsu rindās. Viens no iepriekšējo sezonu komandas līderiem Eduards Stīpnieks izvēlējies pārbaudīt spēkus virslīgas čempionātā “Valmiera Glass/ ViA” sastāvā. Mūs atstājis vēl viens spēlētājs, kuru ierasti redzējām aizsardzības labajā malā – Eduards Veģeris. Viņš  vairāk pievērsīsies futbola tiesneša karjerai. Atpūtu no futbola paņēmis Edgars Jansons, bet sezonas pirmajā pusē palīdzēt nevarēs Reinis Putrālis, kurš atlabst pēc smaga savainojuma. Reinis mums visam par lielu prieku jau ir pievienojies treniņiem, bet vēl kādu laiku darbosies atsevišķi.
Runājot par papildinājumiem, tad mūsu komandai pievienojies Ralfs Akmins. Viņš ir smiltenietis, kurš vairākus gadus futbola prasmi apguvis FK “Ventspils” sistēmā. Ralfs ir spēlējis arī Latvijas jaunatnes izlasēs. “Smiltene/ BJSS” krāsas šajā sezonā aizstāvēs arī valmierietis Ralfs Apsītis, kuram šobrīd Smiltene nav sveša. Laukumā atgriezīsies Artūrs Stūris. Lielas cerības saistu arī mūsu jauniešiem, kas lēnām iekļaujas lielajā komandā. Viens no viņiem ir tikai 15. gadus jaunais Olafs Putrālis. Viņš ar smagu darbu un labu sniegumu ir izkarojis sev vietu lielās komandas sastāvā. Ļoti centīgs un talantīgs puisis. Es ar viņu saistu lielas cerības nākotnē. Visiem jauniešiem ir jāturpina cītīgi trenēties un pacietīgi jāgaida savs laiks, kad varēs nospēlēt pirmās minūtes lielās komandas sastāvā.

Kāda stila futbolu šajā gadā vēlas demonstrēt Smiltenes komanda?
Šajā sezonā ar abu Ralfu, kas pēc pozīcijas ir uzbrucēji, pievienošanos mēs vēlamies spēlēt uzbrūkošāka stila futbolu. Viņi abi prot gūt vārtus. Tieši ar šo lietu pagājušajā sezonā mums bija lielas problēmas.

Redzot citu komandu sastāvus, tavuprāt vai 1.līga sportiskajā ziņā būs spēcīgāka nekā pagājušajā gadā?
Sezonas ievadā visiem ir ambīcijas un augsti mērķi. Pirmās kārtas spēles visu saliks pa plauktiņiem ir spēcīgāks vai ne tik spēcīgs.

Kāds būtu tavs aicinājums Smiltenes sporta līdzjutējiem nākt uz komandas mājas spēlēm un atbalstīt spēlētājus cīņā pret pretiniekiem?
Es gribētu redzēt piepildītas stadiona jaunās tribīnes ar līdzjutējiem, kas mūs dzen uz priekšu. Patīkami spēlēt, kad ir daudz līdzjutēju. Centīsimies ar savu sniegumu nepievilt mūsu atbalstītājus. 5. maijā gaidām pirmā mājas spēle pret “Grobiņas SC” šīs sezonas ietvaros. Es vēlos aicināt ikvienu futbola  un sporta interesentu apmeklēt komandas mājas spēles. Līdzjutējs ir daļa no komandas. Es ticu, ka visiem kopā mums izdosies paveikt ko lielu.

Šajā sezonā “Smiltene/ BJSS” komandas kapteinis būs Kristers Aldis Puriņš. Smiltenes vidusskolas 12. klases skolnieks Latvijas U19 izlases sastāvā sasniedza vienu no Latvijas futbola visu laiku lielākajiem panākumiem – izcīnīja otro vietu Eiropas U19 čempionāta kvalifikācijas elites raundā. Puriņš devās laukumā uz maiņu, izceļoties ar aktīvu sniegumu un palīdzot Latvijai pēdējā spēlē pārspēt Ungāriju. Jaunais komandas kapteinis nelielā sarunā pirms sezonas:

Pastāsti par spilgtākajām emocijām no piedzīvotā izlases sastāvā elites raundā?
Pašas spilgtākās emocijas man bija pēdējā spēlē pret Ungāriju, kur atspēlējāmies pēdējās minūtēs un uzvarējām. Man bija liels gods pārstāvēt Latvijas izlasi. Kopā paveicām lielisku darbu.

Ko tu sagaidi no šī gada komanda.lv 1. līgas čempionāta?
Es sagaidu daudz uzvaras un augstas vietas turnīra tabulā, jo esam uz to spējīgi. Mums ir jauns sastāvs un iekrāta pieredze. Mūsu trumpji būs ātrums. Esam starp jaunākajām komandām visā līgā. Tas savā ziņā ir arī pluss.

Kā uztvēri to, ka šogad tev uzticēts būt komandas kapteinim?

Tas vienmēr dot lielāku motivāciju sezonai. Ir jāpierāda sevi labāk un jārāda piemērs citiem.

Kā laukumā saproties ar komandas jaunajiem uzbrucējiem – Ralfu Akminu un Ralfu Apsīti?
Ar Ralfu Akminu saprotos ļoti labi, esam kopā spēlējuši agrāk. Lai arī ar otru uzbrucēju Ralfu Apsīti neesmu spēlējis kopā, tomēr treniņos saprotamies ļoti labi. Viņi abi ir ļoti ātri, ar labu sitienu.

Kāds būtu tavs aicinājums Smiltenes novada sporta līdzjutējiem apmeklēt mājas spēles?

Mēs futbolisti, esam kārtīgi un smagi trenējušies visas ziemas garumā. Mūsu mērķi ir augstākie, bet mums ir nepieciešams jūsu atbalsts, lai  tos sasniegtu. Savi līdzjutēji mums ir kā 12. spēlētājs! Viņi dzen mūs uz priekšu! Mūsu komandas moto arī šajā sezonā ir  – savi spēlētāji savai pilsētai.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
FK Smiltene pārstāvis