2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

“Smiltene/ BJSS” pēc uzvaras pār Staiceli, sestdien sezonu noslēgs ar cīņu pret “Preiļu BJSS”

Šīs nedēļas sestdienā pulksten 14:00 Tepera stadionā savu sezonas noslēdzošo spēli komanda.lv 1. līgas čempionātā aizvadīs “Smiltene/ BJSS” vienība, kas uzņems “Preiļu BJSS” komandu. Turnīra tabulā smiltenieši ieņem septīto vietu, tomēr situācija tabulā pirms pēdējām divām kārtām ir ļoti blīva.

Ļoti spraiga un sīva cīņa pēc spēka otrajā vadošajā Latvijas Futbola čempionātā – komanda.lv 1. līgā – vērojama turnīra tabulas vidusdaļā no sestās līdz desmitajai vietai. Starp komandām, kas turpina cīņu par labāko sešinieku ir arī Raimonda Dūmiņa un Anda Rozīša vadītā “Smiltene/ BJSS”, kas ar 21 spēlē iegūtajiem 25 punktiem atrodas dalītā septītajā pozīcijā. Trīs punktus priekšā atrodas “Rēzeknes FA” vienība, tomēr šai komandai ir par vienu aizvadītu spēli mazāk nekā tuvākajiem sekotājiem. Tik pat punktu kā smilteniešiem ir arī “Albertam”, “RTU FC/ Skonto Academy” atpaliek par vienu, bet “Auda” par trijiem punktiem. Čempiona titulu jau garantējusi “Valmiera Glass/ ViA” vienība.

Aizvadītās kārtas spēlē “Smiltene/ BJSS” savās mājās uzņēma šīs sezonas turnīra tabulas noslēdzošajā vietā esošo “Staiceles bebru” komandu. Lai arī abas vienības šķīra 18 punkti, tomēr spēle nesolījās būt viegla. Staicelieši uz Smilteni bija ieradušies ar saviem šīs sezonas līderiem Jāni Lapsu un Kalvi Grāveri priekšgalā. Pirmajā puslaikā bīstamāk uzbruka mājinieki, kamēr viesi atbildēja ar pāris bīstamiem pretuzbrukumiem un standartsituācijām. Pretiniekiem bija izteikts auguma pārsvars, ko smiltenieši kompensēja ar ātrumu un labu saspēli.

Vienīgos vārtus pirmajā puslaikā “Smiltene/ BJSS” labā guva pirmo gadu 1. līgas komandā aizvadošais Kārlis Rozītis. Pēc lieliskas komandas biedra piespēles, talantīgais uzbrucējs no tuvas distances sita precīzi ar galvu. Arī otrā puslaika sākumā labāk savus momentus prata izmanot mājinieku komanda. Vienā no epizodēm bumba nonāca pie aktīvi spēli aizvadošā malējā pussarga Mārtiņa Rakšteļa, kurš izmantoja viesu nenokoncentrēšanos un nonāca vienatnē pret staiceliešu vārtsargu Andi Kārkliņu. Mārtiņš nospēlēja droši un precīzi, panākot 2:0.

Drīz vien teicamu iespēju samazināt rezultātu neizmantoja viesi, nerealizējot izgājienu pret Dagni Sauso. 71. minūtē “bebri” trešo reizi bija spiesti izņemt bumbu no saviem vārtiem. Lielisku solo gājienu pretinieku soda laukumā veica jaunais smilteniešu pussargs Ričards Rullis. Viņš tehniski apspēlēja aizsargus un lika kapitulēt arī Kārkliņam. Mājinieku sastāvā vidējā līnijā Kristeru Aldi Puriņu nomainīja spēlējošais treneris Raimonds Dūmiņš.

Staiceles komanda nedomāja nolaist rokas, par ko arī tika atalgoti. 73. minūtē, izmantojot smilteniešu kļūdu laukuma vidusdaļā, bumba teicamā situācijā nonāca pie uz maiņu nākušā Emīla Sorokina. Jaunais spēlētājs savu iespēju garām nelaida un pārspēja Dagni Sauso. Pēc šīs epizodes mājinieku komandas sastāvā notika plānota vārtsargu maiņa. Sauso nomainīja Toms Mežulis.

Jau pāris epizodes vēlāk pie Mežuļa sargātajiem vārtiem tika izpildīts stūra sitiens. Otrajā stāvā vislabāk nospēlēja viesu kapteinis Kalvis Grāvelis, panākot draudīgo 2:3. Arī turpmākajās minūtēs laukumā bija vērojama “bebru” ofensīva, kas noveda pie trešajiem vārtiem. 82. minūtē, pēc auta izspēles, bumba vārtu priekšā nonāca pie Grāveļa, kurš meistarīgi apspēlēja mājinieku aizsargu un arī vārtsargu. Pie rezultāta 3:3 aktivizējās arī Smiltenes spēlētāji. Arvien vairāk uzbrukumiem pieslēdzās aizsargs Dāvis Gaigals. Pašā otrā puslaika pamatlaika izskaņā sekmīgu reidu pa labo malu veica Gaigals, kurš soda laukumā adresēja piespēli Rullim. Jaunais pussargs atrada brīvā pozīcijā esošo Raimondu Dūmiņu. Pieredzējušais futbolists izpildīja sitienu uz vārtiem. Bumba atsitās pret mājinieku aizsargu, mainīja savu lidojumu, atrodot ceļu vārtos. “Smiltene/ BJSS” guva laimīgu uzvaru ar rezultātu 4:3.

Sezonas noslēdzošajā spēlē šīs nedēļas sestdienā smiltenieši savā laukumā uzņems 11. vietā esošo “Preiļu BJSS vienību. Lai arī latgalieši vairs nevar pakāpties augstāk turnīra tabulā, no vidzemniekiem atpaliekot par 12 punktiem, tomēr gaidāmā spēle nesolās būt viegla pastaiga. Preiļu komanda šosezon pratusi sarūgtināt daudzus no saviem pretiniekiem. Jāizceļ uzvaras pār “Grobiņas SC”, “Tukums 2000/ TSS” un “RTU FC/ Skonto Academy” vienībām. Komandas sastāvu veido pamatā vietējie sporta skolas audzēkņi un absolventi.

Par gaidāmo pretinieku komandas uzbrukuma līderi uzskatāms Aigars Caics, kurš šosezon guvis septiņus vārtus. Abu komandu pirmā apļa spēlē Preiļos uzvaru ar rezultātu 3:1 guva “Smiltene/ BJSS” komanda. Vārtus Dūmiņa un Rozīša vadītās vienības labā guva Reinis Putrālis, Mārtiņš Rakštelis un Eduards Stīpnieks. “Preiļu BJSS” rindās izcēlās Caics. Aizvadītās kārtas spēlē latgalieši ar rezultātu 1:4 savās mājās kapitulēja “Progress/ AFA Olaine” vienībai.

Smilteniešiem no sastāva aizvadītās kārtas spēlē izkrita Rūdis Rozītis, kurš guva nepatīkamu savainojumu. Toties ierindā cer atgriezties Reinis Putrālis. Nepieciešamības gadījumā spēlēt varēs arī Raimonds Dūmiņš.

Ņemot vērā, ka šī ir sezonas noslēdzošā spēle “Smiltene/ BJSS” komandai, kā arī spraigo situāciju turnīra tabulā, uz gaidāmo cīņu aicināti ierasties visi Smiltenes novada sporta līdzjutēji. Līdz šim labākais komandas sasniegums 1. līgā ir izcīnīta septītā vieta. Lai to paveiktu arī šajā gadā, īpaši nepieciešams savu fanu atbalsts. Spēles sākums sestdien gaidāms pulksten 14:00.