2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

“Smiltene/ BJSS” savās mājās sestdien uzņems neprognozējamo “Ogri”

Sestdien, 3. jūnijā, pulksten 16:00 Tepera stadionā norisināsies komanda.lv Latvijas Futbola čempionāta 1. līgas spēle, kurā vietējā futbola kluba “Smiltene/ BJSS” komanda uzņems turnīra tabula piektajā vietā esošo “Ogres” vienību. Uz gaidāmo cīņu aicināti visi Smiltenes novada sporta līdzjutēji.

Komanda.lv 1. līgas čempionāta pirmais aplis jau ir pāri pusei. Šīs nedēļas nogalē tiks aizvadītas astotās kārtas spēles. Vienā no tām “Smiltene/ BJSS” uzņems “Ogri”. Smiltenieši aizvadītās kārtas cīņā ar rezultātu 0:4 izbraukumā piekāpās “Tukums 2000” komandai. Arī pēc spēles šajā cīņā ievērojami pārāki bija tukumnieki. Turnīra tabulā gan Raimonda Dūmiņa un Anda Rozīša vadītā vienības 14 komandu konkurencē saglabāja desmito pozīciju. Vidzemes komanda šajā gadā izcīnījusi divas uzvaras, vienu reizi cīnījusies neizšķirti, kā arī piedzīvojusi četras neveiksmes.

Gaidāmie pretinieki – “Ogre” – turnīra tabulā ieņem piekto vietu ar bilanci trīs uzvaras, trīs neizšķirti un viens zaudējums. Ogrēnieši pratuši atņemt punktus valmieriešiem, kā arī pārspējuši “RTU/ Skonto Academy” komandu. Vienīgais zaudējums tika piedzīvots pret “Daugavpili”, kad tika ciesta sakāve ar nepieklājīgo 0:6. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu, ogrēnieši pilnībā mainījuši ne tikai kluba vadību, bet arī sastāvu. Komandai pievienojušies arī vairāki leģionāri no Ukrainas, kas spēlē nozīmīgu lomu ogrēniešu panākumos.

Pēdējās kārtas spēlē gaidāmie smilteniešu pretinieki ar rezultātu 2:0 pārspēja “Rēzeknes FA”. Abus vārtus “Ogres” labā guva ukrainis Antons Jaremenko, kurš laukumā darbosies ar septīto numuru. Komandā toni nosaka vairāki pieredzējuši un Latvijā zināmi futbolisti – Ivans Sputajs, Ruslans Ahmetovs Andrejs Kondratjevs un Deniss Sokoļskis.

“Smiltene/ BJSS” spēlētāji treneru vadībā aizvadīja plānveidīgu treniņu procesu, gatavojoties spēlei pret “Ogri”. Sastāvā no pamatspēkiem iztrūks viens spēlētājs – Kristers Aldis Puriņš. Smilteniešu tehniskajam pussargam ir kājas savainojums. Tomēr spēlēt būs gatavi iepriekš traumētie – Rūdis Rozītis un Artūrs Stūris. Rozītis, kurš izgāja laukumā pret “Albertu”, atstāja ļoti labu iespaidu, bet turpmākajās spēlēs nevarēja doties laukumā savainojuma dēļ. Teju gadu 1. līgas spēles bija spiest izlaist Artūrs Stūris, tomēr talantīgais smilteniešu aizsargs veicis rehabilitācijas procesu, spēļu garšu atguvis 2. līgā un būs gatavs doties laukumā arī 1. līgas komandas sastāvā.

Uz gaidāmo spēli aicināti visi Smiltenes novada sporta līdzjutēji. Tieši savu fanu atbalsts mājinieku komandai ir ļoti nepieciešams.

Toms Markss