2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

“Smiltene/ BJSS” sestdien pilsētas svētkos aizstāvēs otro vietu 1. līgas čempionātā

Sestdien, 20. jūlijā, pulksten 17:00 Tepera stadionā komanda.lv 1. līgas čempionāta 12. kārtas spēlē līgas otrajā vietā esošā “Smiltene/ BJSS” pilsētas svētku ietvaros uzņems turnīra tabulas kaimiņus – “Super Nova” vienību. Uz gaidāmo cīņu aicināti visi Smiltenes un apkārtējo novadu sporta līdzjutēji.

Aizvadītās nedēļas nogalē Raimonda Dūmiņa vadītā “Smiltene/ BJSS” vienība, kas komanda.lv 1. līgas čempionātā, atrodas sev rekordaugstajā otrajā vietā, savā laukumā aizvadīja Latvijas kausa astotdaļfināla spēli. Pretiniekos bija viena no šī brīža spēcīgākajām futbola vienībām – FK “Liepāja”. Kurzemnieki uz Smilteni devās ar Latvijas izlases spēlētājiem – Kristeru Toberu un Kristianu Toresu priekšgalā. Lielākoties sastāvu gan veidoja rezervisti. Pirmajā puslaikā pārsvars piederēja viesiem, kas vārtu guvumā pārvērta vienu no savām iespējām. Vairākkārt glāba gan Dagnis Sausais, gan pašaizliedzīgi nospēlēja visa komanda.

Otrā puslaika beigu daļā liepājniekiem izdevās izmantot mājinieku pagurumu, gūstot vēl trīs vārtus. Spēle noslēdzās ar rezultātu 0:4. Līdz ar to, kausa izcīņa Dūmiņa vadītajai vienībai noslēgusies.

Šīs nedēļas nogalē Tepera stadionā tikmēr turpināsies komanda.lv 1. līgas čempionāta sezona. Sestdien pulksten 17:00 Smiltenes pilsētas svētku ietvaros “Smiltene/ BJSS” uzņems trešajā vietā esošo “Super Nova” komandu. Olainē mājas spēles aizvadošā komanda visu pirmo apli ieņēma otro vietu, tomēr lieliski spēlējošā “Smiltene/ BJSS”, kas gan aizvadījusi par vienu spēli vairāk, vismaz uz brīdi apsteigusi gaidāmos pretiniekus. Abas vienības šķir vien divi punkti.

Smiltenieši gaidāmajai spēlei gatavojas savā labākajā sastāvā. Spēlēt būs gatavs arī viens no komandas līderiem – Ričards Rullis – kurš neliela savainojuma dēļ izlaida spēli pret “Liepāju”. Komandas līderu lomu laukuma centrā uzņēmušies arī – Eduards Stīpnieks un līgas otrs rezultatīvākais spēlētājs Kristers Aldis Puriņš. Priekšējā līnijā pretinieku aizsargus terorizēt gatavs būs apgriezienus uzņēmušais Ralfs Apsītis. Domājot par aizsardzību, ļoti nozīmīga būs Rūda Rozīša, Eduarda Deiča, Mārtiņa Rakšteļa, Markusa Ķirša un citu spēlētāju loma. Vārtos līdz šim visas spēles aizvadījis Dagnis Sausais, kurš šogad ir izteikts pirmais numurs. No traumas atguvies pamazām ir centra aizsargs Elmārs Sietinsons.

“Super Nova” tikmēr šķīrusies no vairākiem saviem līderiem. Komandu pametis Marko Regža, kurš izcēlās ar vārtu guvumu abu vienību pirmā apļa spēlē Olainē. Tāpat dzelteno rindās šogad vairs nebūs Andreja Perepļotkina un vairāku citu spēlētāju.

Abu komandu pirmā tikšanās noslēdzās ar “Super Nova” uzvaru – 3:0. Lai arī rezultāts mājiniekiem par labu pārliecinošs, tomēr spēles gaita bija krietni vien līdzvērtīgāka.

Smiltenes komandas spēlētāji un treneru kolektīvs aicina uz komandai tik nozīmīgo spēli ikvienu sporta līdzjutēju. Savu fanu atbalsts komandai ir izšķiroši svarīgs. Komanda allaž cīnās ne tikai par savu, bet arī savu skatītāju un savas pilsētas godu. Spēles sākums pulksten 17:00.

Toms Markss

Foto: Gatis Samučonoks