2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

“Smiltene/ BJSS” svētdien Latvijas kausa spēlē uzņems Starkova un Ikaunieka pārstāvēto “Liepāju”

Svētdien 14.jūlijā pulksten 16:00 Tepera stadionā viensviens Latvijas kausa astotdaļfinālā vietējā “Smiltene/ BJSS” uzņems vienu no valsts spēcīgākajām futbola vienībām – FK “Liepāja”. Pretinieku komandā spēlē vairāki Latvijas izlases futbolisti ar Jāni Ikaunieku priekšgalā, bet liepājnieku galvenais treneris ir ilggadējais izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs. Tik spēcīgs pretinieks Tepera stadionā viesosies pirmo reizi.

Raimonda Dūmiņa vadītā FK “Smiltene/ BJSS” aizvada savā vēsturē veiksmīgāko sezonu. Komanda.lv Latvijas futbola čempionāta 1. līgā smiltenieši šobrīd atrodas rekordaugstajā otrajā vietā. Pēdējās sešās spēlēs smiltenieši izcīnījuši tikai uzvaras. Komandas uzbrukums līgā un otrs labākais, bet Kristers Aldis Puriņš rezultatīvāko spēlētāju ailē ieņem otro vietu.

Sekmīgi vidzemnieki cīnās arī viensviens Latvijas kausa izcīņā. Otrās kārtas pirmajā spēlē smiltenieši guva tehnisko uzvaru – 3:0 pār “Gheto FC” Pretinieki tā arī nespēja ierasties uz spēli. Turpinājumā Dūmiņa vadītie spēlētāji devās uz Līvāniem, kur ar 7:0 sagrāva vietējo komandu un iekļuva kausa astotdaļfinālā.

Šajā turnīra fāzē labākajām 1. un 2. līgas komandām pretim stāties varēja virslīgas vienības. Izloze smilteniešus saveda vienā pārī ar 2015. gada Latvijas čempioniem – FK “Liepāja”. Gaidāmie pretinieki ir viena no tām četrām Latvijas komandām, kas startē arī Eiropas līmeņa turnīros – Eiropas kausā. Ceturtdien liepājnieki izbraukumā tiksies ar Minskas “Dinamo” vienību.

Lieki piebilst, ka ar šāda kalibra komandu Smiltenes vīri nav tikušies vairākas sezonas. “Liepājas” sastāvā šogad spēlē arī vairāki Latvijas izlases esošie un bijušie futbolisti, no kuriem jāizceļ Jānis Ikaunieks, Kristers Tobers, Kristians Toress un citi. Tikmēr komandu vada ilggadējais Latvijas izlases treneris Aleksandrs Starkovs, kurš 2004. gadā vadīja izlasi arī Eiropas čempionāta finālturnīrā. Šobrīd virslīgā liepājnieki ir sestie, tomēr, pēc neveiksmīgā pirmā apļa, uzņēmuši apgriezienus, pārspējot arī “RFS” vienību.

Nesen liepājniekiem pievienojušies vairāki papildspēki, tostarp Smiltenē labi zināmais Vugars Askerovs, kurš pārnāca no BFC “Daugavpils”. Šobrīd grūti prognozēt, kādu sastāvu Starkovs liks pretim “Smiltene/ BJSS”, tomēr skaidrs, ka nenovērtēt 1. līgas otrajā vietā esošo vienību nedrīkst.

FK “Smiltene/ BJSS” gaidāmajai cīņai gatavojas labā noskaņojumā. Spēlēt gatavi būs visi pieejamie spēlētāji ar Kristeru Aldi Puriņu, Eduardu Deiču, Mārtiņu Rakšteli, Dagni Sauso, Ralfu Apsīti, Rūdi Rozīti, Eduardu Stīpnieku un Ričardu Rulli priekšgalā. Komandai šī noteikti būs īpaša spēle, kurā katrs no spēlētājiem darīs visu, lai sevi un komandu parādītu no labākās puses.

Uz gaidāmo spēli aicināti visi Smiltenes novada sporta līdzjutēji. Šāda līmeņa pretinieks Smiltenē vēl nekad nav spēlējis, kas šai cīņai piedod papildus vērtību. Sporta fani aicināti aktīvi atbalstīt Smiltenes vīrus, kuri gatavi cīnīties par savu pilsētu.

Spēles sākums Tepera stadionā gaidāms svētdien pulksten 16:00. Ieeja stadionā – brīva.

Toms Markss

Foto: A.Melderis