2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenē gaidāma izrāde “Skroderdienas Silmačos” Intara Rešetina režijā

16. jūnijā pulksten 17:00 Jāņukalna estrādē smilteniešiem un pilsētas viesiem būs lieliska iespēja baudīt šo lugu jaunā – režisora un Dailes teātra aktiera Intara Rešetina režijā!

“Skroderdienas Silmačos” ir ne tikai viena no visu laiku populārākajām latviešu lugām, bet arī tradīcija, kas jāizdzīvo, lai Līgo svētki būtu patiešām lustīgi un izdevušies. Tieši tāpēc 16. jūnijā pulksten 17:00 Jāņukalna estrādē smilteniešiem un pilsētas viesiem būs lieliska iespēja baudīt šo lugu jaunā – režisora un Dailes teātra aktiera Intara Rešetina režijā!

Silmaču ļaužu lomā iejutīsies:

Vita Vārpiņa, Mārtiņš Upenieks, Aija Dzērve, Kaspars Zāle, Sarmīte Rubule, Ieva Florence, Lidija Pupure, Akvelīna Līvmane, Ģirts Ķesteris, Marģers Eglinskis, Aldis Siliņš, Lelde Dreimane.

Izrādes režisors Intars Rešetins teic: “Blaumaņa trāpīgais cilvēcības, mīlestības, latvietības kods, kas caurstrāvo viņa daiļradi, ir pāri visam! “Skroderdienas Silmačos” ir visiem zināma, jautra, muzikāla, viegla, bet tai pat laikā smeldzīga un patiesa fabula. Šī bija mana pirmā iepazīšanās ar Blaumani. Kā pirmā mīlestība, kas paliek atmiņā uz visu mūžu!”

Iestudējums pērn jau tika demonstrēts citviet Latvijā – brīvdabas estrādēs – un baudīja ievērojamu skatītāju atsaucību – pārpildītas skatītāju rindas, stāvovācijas un pozitīvas, sirsnīgas atsauksmes. Tāpēc aicinām visus Smiltenes iedzīvotājus un pilsētas viesus biļetes iegādāties laicīgi.

Biļetes pieejamas “Biļešu Paradīze” kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Izrādes režisors Intars Rešetins sevi ir lieliski pierādījis gan kā aktieris, spēlējot teātrī, dažāda žanra filmās un seriālos, gan kā pasākumu, šovu un raidījumu dalībnieks un vadītājs. Taču sevi pa īstam viņš ir atradis režijā, iestudējot izrādes. Pirms pāris gadiem absolvējis Latvijas Kultūras akadēmijā Teātra režijas nodaļu. Aktieri tajās “atplaukst” un “uzzied”. Viņa iestudētās izrādes skatītājiem sniedz pozitīvisma lādiņu, jo tās ir cilvēcīgi saprotamas. Režisoru Intaru Rešetinu raksturo perfekcionisms, lieliska humora izjūta, skatītāju vēlmju izjušana un režisoriski līdz smalkām detaļām nostrādāti darbi.

 

Pasākumu rīko “CONCEPT EVENT”

@LatviaEvent

 

Informāciju publicēšanai sagatavoja

Madara Mūrniece

Smiltenes pilsētas KC mākslinieciskā vadītāja

[email protected]

28688101