2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenē godinās Latvijas brīvības cīnītājus

11. novembrī visā Latvijā, tostarp arī Smiltenē, atzīmēs Lāčplēša dienu un godinās latviešu brīvības cīnītājus. Šajā dienā aicinām apmeklēt piemiņas pasākumu, ikgadējo lāpu gājienu, kā arī iedegt svecītes ēku logos, tādējādi godinot tos, kuri ar savu degsmi, dzimtenes mīlestību un ziedošanos dāvājuši mums brīvu Latviju!

Pulksten 18:00 notiks svētbrīdis Smiltenes evaņģēliski luteriskajā baznīcā, kurā klātesošos uzrunās draudzes mācītājs Reinis Kulbergs. Piedalās Smiltenes pilsētas Kultūras centra jauktais koris “LidoJums”, vadītājas – Valda Sedola un Ilze Megne.

Pēc svētbrīža, ap pulksten 18:30, sāksies pulcēšanās Baznīcas laukumā tradicionālajam lāpu gājienam uz Smiltenes pilsētas kapiem. Lāpu gājienā aicinām ņemt līdzi savas lāpas un sveces!

Ievērībai – sakarā ar Daugavas ielas un Baznīcas laukuma ceļa posma pārbūvi, ir mainīts lāpu gājiena maršruts! No Baznīcas laukuma tas tālāk virzīsies lejup pa Pils ielu, tālāk pa Abulas, Daugavas un Stacijas ielu līdz Smiltenes pilsētas kapiem.

Pēc lāpu gājiena pulcēsimies pie Brīvības cīņās kritušo kareivju pieminekļa, godināsim mūsu varoņus, noliksim ziedus un svecītes! Piedalās Valkas pilsētas vīru vokālais ansamblis “Lai skan”, vadītāja – Inese Niklaviča.

Informāciju sagatavoja

Madara Mūrniece

Smiltenes pilsētas KC mākslinieciskā vadītāja

[email protected]

28688101