2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenē izskan komponista Alvila Altmaņa autorkoncerts

Sestdien, 27. aprīlī, Smiltenes pilsētas Kultūras centra lielajā zālē izskanēja komponista Alvila Altmaņa autorkoncerts. Komponistam klātesot, Smiltenes instrumentālisti un kolektīvi izspēlēja un izdziedāja skaņdarbus no A. Altmaņa daudzveidīgās un daudzkrāsainās daiļrades.

Koncerta iniciators ir Smiltenes mūzikas skolas pedagogs un Pūtēju orķestra diriģents Jānis Silakalns – komponista Alvila Altmaņa audzēknis. Viņu draudzība aizsākusies, Jānim studējot augstskolā, un turpinājusies līdz šai dienai. Sena draudzība komponistu saista arī ar Smiltenes Pūtēju orķestra māksliniecisko vadītāju Pēteri Vilku, savukārt ar kori “LidoJums” viņš iepazinies, kopīgi muzicējot Starptautiskajā sporta deju festivālā “Baltic Grand Prix”.

Sirsnīgā un muzikāli pacilātā gaisotnē Smiltenes mūziķi skandēja komponista daudzkrāsainos skaņdarbus, sākot no instrumentu solo (klavieres, vijole, klarnete, flauta, saksofons, vokāls), beidzot ar dziesmām orķestrim un korim. Priekšnesumos piedalījās arī pats A. Altmanis, un koncertu ar savu klātbūtni un izcilo dziedājumu izdaiļoja arī džeza dziedātāja, smilteniete Inga Kalvele – Bērziņa.

Komponists A. Altmanis augstu novērtēja koncerta dalībnieku sniegumu un augsto profesionalitāti, sagatavojot priekšnesumus. Tāpat viņš priecājās par veiksmīgo un sirsnīgo sadarbību, kā arī Smilteni un tajā valdošo gaisotni kopumā.

Koncertā piedalījās:

Solisti – Elīza Bediķe (klarnete), Tīna Rieksta (klavieres), Katrīna Rozīte (vijole), Marta Kulberga (klavieres), Annija Veidemane (flauta), Selīna Dorše (klavieres), Samanta Rauza (saksofons), Ance Anita Moruza (vokāls),

Smiltenes Pūtēju orķestris – diriģenti Pēteris Vilks un Jānis Silakalns,

Smiltenes mūzikas skolas absolventu bigbends,

Smiltenes mūzikas skolas vecāko klašu koris – diriģente Baiba Žēbina,

Smiltenes pilsētas KC jauktais koris “LidoJums” – vadītājas Valda Sedola un Ilze Megne,

soliste Inga Kalvele – Bērziņa.

 

Informāciju sagatavoja

Madara Mūrniece

Smiltenes pilsētas Kultūras centra mākslinieciskā vadītāja

[email protected]

28688101