2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenē izskanēja otrais “pop-up” muzikālā cikla koncerts, kurā viesojās ģitārists Gints Smukais

(attēls: Agnis Melderis 2020).

Otrajā pop-up koncertā 2020. gada 15. augustā pulksten 19:00 Atpūtas bāzē “Slīpi” viesojās ģitārists Gints Smukais.

Koncerta programmā izskanēja skaņdarbi no Ginta Smukā otrā albuma “Thaw” (“Atkusnis”) un pirmā debijas albuma “Flourish”, kā arī latviešu un ārvalstu autoru skaņdarbu aranžējumi, kā, piemēram, “Apvij rokas”, “Pūt vējiņi” un “Zemeslodes”.

Ginta Smukā koncerta programmas noskaņa, salīdzinājumā ar atklāšanas koncertu 31. jūlija vakarā Raiskuma ezerā, kurā valdīja miers un klusums, bija ekspresīvāka. Koncerta apmeklētāji tika iepazīstināti  ar  ģitārspēles pirkstu stilu, kādu Gints ir iepazinis, ceļojot uz Kanādu un ASV. Koncerta laikā Gints uzsvēra, ka iedvesmu guvis no pasaules mēroga instrumentālistiem, daloties stāstos par ģitārspēles pirkstu stila kultūru otrpus okeānam. Ģitārists koncerta laikā dalījās ar savu muzikālo pieredzi, pieskaroties tādām vērtībām kā attiecības, dzīves eksistence un daba. Smukais savu aizraušanos ar ģitārspēli nodēvēja par nemītīgu apņemšanos.

Koncertu apmeklētājiem bija iespēja klausīties Atpūtas bāzē “Slīpi”, pulcējoties teritorijas labiekārtotajā pasākumu šķūnī. Klausītāji muzikālo stāstu varēja baudīt, malkojot pašmāju ražotu vīnu, kuru nodrošināja Baranovsku ģimene.

Albumu iespējams klausīties mūzikas platformās, drīzumā tas būs arī pieejams mūzikas veikalu plauktos. Albuma “Thaw” producents – Kaspars Niklasons, albuma dizainu veidoja – Raitis Skujāns.

Pasākums notika, ievērojot apmeklētāju drošībai noteikto sanitāro protokolu.

Foto fiksēja Agnis Melderis. Vairāk koncerta fotoattēlus atradīsiet www.smiltenesnovads.lv mājas lapas galerijā.

Noslēdzošais pop-up koncerts paredzēts 30. augustā, lūgums sekot līdzi tālākai informācijai. 

*Pasākuma organizators ir Smiltenes novada Kultūras centrs. Organizators var izdarīt foto un video uzņēmumus pasākuma norises vietā vai tuvākajā apkārtnē (tostarp pie ieejas). Ja Jūs ierodaties pasākuma vietā, Jūs apzināties, ka Jūsu attēls var tikt uzņemts un apstrādāts turpmākajiem publicitātes mērķiem. Organizators ir publiska institūcija, kurai ir pienākums informēt sabiedrību par publisku līdzekļu finansētām aktivitātēm. Organizators neapstrādās Jūsu personas datus, ja Jūs neatradīsieties pasākuma tuvumā.

 

Informāciju sagatavoja

Alise Seile

Smiltenes novada KC mākslinieciskā vadītāja

[email protected]

28688101