2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenē izskanēs Harija Zariņa jubilejas koncerts “Tu un es”

19. oktobrī plkst. 19.00 Smiltenes pilsētas Kultūras centra lielajā zālē izskanēs koncerts “Tu un es”. Tautā iemīļotas un aizkustinošas rokbalādes šajā koncertā izdziedās izcilu mūziķu ansamblis: Dināra Rudāne, Antra Stafecka, Aija Andrejeva, Harijs Zariņš, Alex, Jānis Buķelis (Buks), Atis Ieviņš un grupa “Colt”.

Šogad savu 60 gadu jubileju svin roka leģenda – dziedātājs, komponists un daudzu hītu autors Harijs Zariņš. Tāpat savu 55. jubileju atzīmē izcilais grupas “Opus Pro” solists Alex, bet Atim Ieviņam aprit 30 gadi. Atzīmējot šīs skaistās jubilejas, mūziķi ir apvienojušies un radījuši koncertprogrammu “Tu un es”, kas izskanēs arī Smiltenē.

Pats jubilārs – Harijs Zariņš – par koncertu teic:

“Tūre būs manas jubilejas svinības, uz kurām esmu uzaicinājis savus mīļākos dziedātājus, kas, protams, ir arī mani draugi: Aiju Andrejevu, Dināru Rudāni, Antru Stafecku, Alex, Jānis Buķelis (Buks) un, protams, grupu “Colt”; svinēsim arī Ata Ieviņa 30 gadu jubileju. Tas nozīmē, ka koncertos klausītāji varēs dzirdēt dažādus neparastus, interesantus un nebijušus duetus, taču tas lai paliek noslēpums, jo – nav vērts atklāt visas kārtis.”

Koncertos skanēs dziesmas, kurām Harijs Zariņš lielākoties ir mūzikas un vārdu autors – „Tu un es”, „Rozā lietus”, „Pēdējā pietura”, „Šonakt” u.c. -, bet būs arī dziesmu pirmatskaņojumi, kas radīti speciāli šai koncerttūrei.

„Mūsu iepriekšējā koncerttūre „Mīlas rokbalādes” pārliecināja par to, ka cilvēkiem patīk rokbalādes, ko izpilda dažādi dziedātāji. Savukārt šajā tūrē neskanēs tikai rokbalādes vien, bet arī šis tas „roķīgāks”; būs pārsteigumi un īpašie viesi,” saka Harijs Zariņš.

Viena no koncerta dalībniecēm, proti, Aija Andrejeva par jauno projektu teic:

„Harijs Zariņš ir manas sirds Goda pilsonis, viņš ir Mūziķis ar lielo burtu, kurš visu savu dzīvi ir uzticīgi kalpojis rokmūzikai, netērējoties sīkumos. Es esmu uzaugusi ar viņu un viņa mūziku. Par to esmu ārkārtīgi pateicīga, jo tas ir veidojis mani kā personību gan dzīvē, gan mūzikā.  Un, visbeidzot, Harijs ir labs cilvēks, kuru ļoti mīlu!”

„Rokmūzika vieno! Tā vienmēr bijis un būs. Tā vieno dažādas paaudzes, atšķirīgus viedokļus, valodas, tautas… Tā spēj apvienot mīlu un šķiršanās sāpes, dusmas un prieku vienā liriskā roka skaņdarbā, kas neatstāj vienaldzīgu. Harijs Zariņš ir roka meistars, kurš ar saviem roka hītiem un mīlas balādēm priecē klausītājus jau gadiem! Ģitārists, komponists autors un – vienkārši erudīts cilvēks. Aicinu visus, kas ir mīlējuši, visus, kas ir trakojuši un dejojuši, vienoties kopīgā ballītē koncertos visā Latvijā, atzīmējot šā leģendārā mūziķa, mana drauga Harija Zariņa, 60. dzīves jubileju! Pie reizes pacelsim kādu glāzi arī par manu trīsdesmito gadskārtu! Tiekamies!” aicina Atis Ieviņš.

Biļetes iepriekšpārdošanā “Biļešu Paradīze” tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv.

 

Informāciju sagatavoja

Madara Mūrniece

Smiltenes pilsētas Kultūras centra mākslinieciskā vadītāja

madara.murniece@smiltene

28688101

 

Vairāk informācijas:

Sandis Mohovikovs, producents

Mob. tālr. 29131458; e-pasts: [email protected]

 

Una Griškeviča, projekta PR vadītāja

Mob. tālr. 29151986, e-pasts: [email protected]