2024. gada 20. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenē koncertēs etno mūzikas grupa “Vairogi”

Latvijas simtgades ieskaņā, 21. janvārī, plkst. 15.00 Smiltenes pilsētas Kultūras centrā izskanēs etno mūzikas grupas “Vairogi” koncerts. Šī grupa piedāvā jaunradi uz tautas mūzikas bāzes, kā arī tautasdziesmu aranžijas. 

Grupā “Vairogi” muzicē:

Uldis Punkstiņš – balss, sitaminstrumenti,

Māris Ziemelis – čells,

Ando Krūze – 12 stīgu ģitāra, īru buzuka, perkusijas, balss,

Voldemārs Tjuniņš – balss, bass,

Lauris Rozenbaks – ģitāra, akordeons, mandolīna,

Mārtiņš Āboliņš – dūdas, stabule, akordeons, mandolīna u.c. tautas mūzikas instrumenti.

Grupa “Vairogi” ir dibināta 2015. gadā Trikātā – kādreizējā leģendām apvītajā Tālavas valsts galvaspilsētā. Vēsturiskā vide padarījusi tāda stila grupas veidošanas likumsakarīgu, kā arī veicinājusi radošos meklējumus. Lai gan grupas muzikālā virziena meklējumi turpinās, tā nosacīti pieskaitāma Neofolk stilam. Grupa “Vairogi”, sadarbojoties ar deju kolektīviem “Ieviņa” un “Dzieti”, radījusi vairākus muzikālos pavadījumus dejām, kā arī koncertprogrammu “Pacel skatu uz austošo Sauli”, kurā, izejot cauri latviskajam Laika Ritam, tiek stāstīts par Tālavu, Beverīnu un Ķēniņu Tālivaldi.  Kā koncertprogrammu raksturo grupas pārstāvji, tas ir stāsts par mums pašiem – latviešiem -, par mūsu identitāti un spēju turēties pretim svešu varu spiedienam cauri gadsimtiem.

Atsaucoties uz komponista Jāņa Lūsēna aicinājumu mūziķiem sniegt dāvanu savai tautai un zemei Latvijas simtgadē, ieeja koncertā ir bez maksas.

 

Informāciju publicēšanai sagatavoja

Madara Mūrniece

Smiltenes pilsētas Kultūras centra mākslinieciskā vadītāja

[email protected]

28688101