2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenē koncertēs Jānis Stībelis

24.martā plkst.19.00 Smiltenes pilsētas Kultūras centra lielajā zālē gaidāms izcilā latviešu dziedātāja Jāņa Stībeļa koncerts “Sajūti!”. Koncertā skanēt mākslinieka populārākās un tautā iemīļotākās dziesmas.

Koncerts norisināsies Vislatvijas tūres ietvaros, kas tiks uzsākta tieši Valentīndienā-14. februārī. Kopā ar Jāni Stībeli koncertā uz skatuves kāps arī izcili instrumentālisti: Raimonds Macats (taustiņinstrumenti, mutes harmonikas, čells), Miķelis Vīte (perkusijas) un Andrejs Jevsjukovs (ģitāra), kā arī jaunā dziedātāja Megija Naunikas.

„Ļoti ilgi-šķiet, gadus septiņus-neesmu koncertējis Latvijas pilsētās, tāpēc nolēmu sarīkot šo koncerttūri, kurā skanēs labākās dziesmas no visiem maniem deviņiem albumiem. Vienvārdsakot, man ir, ko teikt maniem klausītājiem,” saka dziedātājs, piebilstot-vēl viens iemesls šai tūrei ir viņa vēlme apceļot Latviju un koncertēt vietās, kurās tas nav darīts, vai arī, ja ir, tad ļoti sen. „Jau sen vēlējos veikt savas koncertdarbības rezumē. Manuprāt, šis ir labākais veids to izdarīt.” Savukārt par pirmā koncerta izvēles datumu Jānis teic: „Kāpēc gan tūri nesākt tik skaistā un romantiskā dienā, kad visi svin Valentīndienu jeb Visu mīlētāju svētkus? Domāju, ka arī mana programma būs pietiekami romantiska.”

Dziedātājs Jānis Stībelis pazīstams arī kā grupas “Shake and Bake” dalībnieks; dažus gadus viņš apguvis R&B vokālu Holivudas Mūzikas institūtā (ASV).  Savas skatuves karjeras laikā viņš klajā laidis deviņus studijas albumus: “Don’t Turn Away” (kopā ar “Shake & Bake”), “Inspiration”, “Paliec tepat”, “Glāze piena” (šis CD 2008.gadā “Mūzikas ierakstu Gada balvā” saņēma labākā albuma titulu, savukārt dziesma “Glāze piena” tika atzīta par labāko popdziesmu!); “Ļubovj nastala”, “Secret Mission”, “Diapozitīvi”, “Summer City”, “2 pasaules”, kura ierakstu sesija noritēja Apvienotajā Karalistē.  Dziedātājs ir piedalījies vairākos starptautiskos muzikālos konkursos, tostarp “Jaunajā Vilnī”, un ieguvis bakalaura grādu diriģēšanā Rīgas Pedagoģijas augstskolā.

Koncerttūres laikā Jānim uz skatuves pievienosies gan viņa draugi, gan skatuves partneri. Tāpat iespējams, ka daži koncerti nebūs akustiski, bet gan ar plašāku instrumentālo pavadījumu, jo jau nosauktajiem instrumentiem varētu pievienoties basģitāra, pūtēju grupa, fona dziedātājas u.c. Tiesa, lai saglabātu intrigu, pagaidām netiek atklāts, kurā koncertā kurš viesmākslinieks piedalīsies, vien zināms, ka koncertos iespējami dažādi muzikāli pārsteigumi.

Vairāk informācijas:

Sandis Mohovikovs, producents

e-pasts: [email protected]; mob. tālr. 29131458

Una Griškeviča, projekta PR vadītāja

e-pasts: [email protected]; mob. tālr. 29151986

Biļetes iepriekšpārdošanā “Biļešu Paradīze” tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv: 10,00 EUR, 12,00 EUR un 15,00 EUR.