2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenē mainās notārs

No š.g. 19.jūnija Smiltenē,  Dārza ielā 11, 2.stāvā darbu uzsāks Vidzemes apgabaltiesas zvērināta notāre Linda Eglīte, līdzšinējās notāres Ivetas Ozoliņas vietā. 

Linda Eglīte 2006. gadā ieguvusi sociālo zinātņu maģistra grādu tiesību zinātnē. 2003. gadā beigusi Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti un ieguvusi jurista kvalifikāciju.

Smiltenē notāre apmeklētājus pieņems divas reizes nedēļa:  trešdienās no plkst. 12.00 – 19.00 un ceturtdienās no plkst. 10.00 – 17.00.

Kontaktinformācija: tālrunis: +371 23550990, e-pasts: [email protected]

Informācija par notāra pakalpojumu

Notārs ir valsts ierēdnis, kurš apliecina dokumentu vai darījumu patiesumu. Notārs tavam darījumam piešķirt publisku ticamību. Viņa pienākumi ir taisīt notariālos aktus, apliecinājumus, pieņemt glabājumā naudu, vērtspapīrus un dokumentus, vest mantojuma lietas. Atšķirībā no advokāta vai juriskonsulta, notārs ir valsts amatpersona. Tas nozīmē, ka valsts notāram ir devusi varas uzticību, un viņam to ir jāprot saglabāt. Notāra pienākums ir godprātīgi palīdzēt cilvēkiem risināt juridiskos darījumus.

Kā notārs var man palīdzēt?

  • Notārs izskaidro tiesības, informē par likumu un, ja tas ir nepieciešams, par tiesu praksi un teoriju.
  • Viņš brīdina par sekām nodokļu jomā un dara pusēm zināmas to tiesības un priekšrocības.
  • Notārs raugās, lai tiktu ievēroti obligātie nosacījumi un brīdina puses, ja jautājumi tiek apstrīdēti.
  • Notārs palīdz pusēm izstrādāt vienošanos, cik vien iespējams, samierināt tās tur, kur nav panākta pilnīga saprašanās, nodrošinot vienošanās līdzsvaru un līdz ar to arī taisnīgumu, raugoties, lai mazāk pieredzējusī vai mazāk kompetentā puse nenonāktu nelabvēlīgā stāvoklī.

Vairāk informācija pieejama www.latvijasnotars.lv