2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenē notiks vairāki uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi

Šā gada 1. un 2.novembrī Smiltenē notiks vairāki uzņēmējdarbībai veltīti pasākumi  – NVA Vakanču gadatirgus, seminārs par bezmaksas tiešsaistes rīku OiRA un ikgadējais pasākums “Smiltenes novada uzņēmējs”.

Ceturtdien, 1.novembrī, no pulksten 12.00 līdz 15.00 pirmo reizi Smiltenē, pilsētas Kultūras centrā, norisināsies Nodarbinātības valsts aģentūras rīkotais Vakanču gadatirgus –  tā ir lieliska iespēja klātienē un vienuviet darba meklētājiem atrast darbu, bet darba devējiem – vajadzīgos darbiniekus.  Vakanču gadatirgū ap 20 darba devēju piedāvās vairāk nekā 200 brīvo darba vietu, tiks meklēti aprūpētāji, autobusa vadītāji, ārsti, elektriķi, ēveles operatori, fasētāji, galdnieki, garinātāji, ģeodēzists un ģeodēzista palīgs, daudzvārpstu urbjmašinas operators, grāmatveži, kasieri, klientu konsultanti, koksnes materiālu apstrādātāji, konditori un to palīgi, krāsotāji, krāvēji, lentzāģa operatori, medicīnas māsas, mēbeļu komplektētāji, pakotāji, palīgstrādnieki, piegriezēji, pārdevēji, remontatslēdznieki, piena produktu pārstrādātāji, piena produktu ražošanas iekārtu operatori, skārdnieki, šūšanas tehnologi, šuvēji, telpu apkopēji, zāģa operatori, zāles darbinieki un citu profesiju pārstāvji. Darbiniekus meklēs tādi uzņēmumi kā SIA “Artex Latvia”, SIA “Best Wood Europe”, SIA “EASTCON AG LV”, SIA “Eirotilts”, SIA “Hansavest”, SIA ”Kārumu Fabrika”, SIA “Metāldekors”, SIA “Maxima Latvija”, Nacionālie bruņotie spēki, SIA “REMērnieks”, SIA “Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca”, SIA “Smiltenes koks”, AS „Smiltenes piens”, SIA “Staļi”, SIA “Troll Smiltene”, AS “Valmieras stikla šķiedra”, SIA “VTU Valmiera”, SIA “Vudlande” u.c. Vakanču gadatirgū norisināsies arī NVA Karjeras dienas akcija, kur apmeklētājiem sniegs atbalstu karjeras veidošanas jautājumos, palīdzēs sagatavoties darba intervijai un, sadarbojoties ar darba devējiem, informēs par nozīmīgām nozarēm reģionā, brīvajām darba vietām, kā arī par uzņēmējdarbības uzsākšanas iespējām. Vairāk informācija:ŠEIT

Tāpat 1. novembrī no pulksten 15.30 līdz 17.30 Smiltenes pilsētas Kultūras centrā notiks Valsts darba inspekcija organizētais seminārs par bezmaksas tiešsaistes rīku OiRA (online interactive risk assessment). OiRA ir rīks darba vides risku novērtēšanas procesam, kas izveidots, lai darba devēji darba vides risku novērtēšanu varētu veikt vienkāršāk, efektīvāk un bez priekšzināšanām. Seminārā paredzētas praktiskā darbošanās ar OIRA rīku, tāpēc organizatori lūdz ņemt līdzi personiskos datorus, lai labāk apgūtu praktiskās iemaņas.  Vairāk informācija: ŠEIT

Piektdien, 2.novembrī, Smiltenes pilsētas Kultūras centrā jau ceturto gadu notiks pasākums “Smiltenes novada uzņēmējs”, lai godinātu Smiltenes novada uzņēmējus, kuri veiksmīgi un godprātīgi darbojas savā nozarē, sekmējot uzņēmējdarbības vides attīstību novadā. Pasākuma laikā pašvaldība pasniegs 12 balvas  sekojošās nominācijās – “Lielākais nodokļu maksātājs Smiltenes novada pašvaldības budžetā” (3 uzņēmumiem),  “Lielākās ražošanā piesaistītās investīcijas” (3 uzņēmumiem), “Sociāli atbildīgs uzņēmums”, “Ieguldījums Smiltenes novada tēla popularizēšanā”, “Smiltenes novada jaunais uzņēmējs”, “Smiltenes novada labākais darba devējs”, “Inovācija”, “Uzņēmējdarbības būve”.

Balvu saņēmējus konkursa komisija noteica, pamatojoties uz konkursa “Smiltenes novada uzņēmējs” nolikumu, kā arī ņemot vērā Valsts ieņēmuma dienesta, Uzņēmumu reģistra, LURSOFT, Lauku atbalsta dienesta, attīstības finanšu institūcijas “ALTUM”, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Centrālās finanšu un līgumu aģentūras, Smiltenes novada domes un citus datus.

Dalību uz pasākumu ir apstiprinājuši vairāk kā 70 novada uzņēmumi. Informējam, ka uz pasākumu “Smiltenes novada uzņēmējs” Smiltenes novada pašvaldība ir aicinājusi novada uzņēmējus, kuri atbilst vismaz vienam no kritērijiem, kā piem., ir nomināciju saņēmēji; apgrozījums par pēdējo noslēgto gadu ir lielāks par 70 000 EUR, ieturētā iedzīvotāju ienākuma nodokļa summa par pēdējo noslēgto gadu ir lielāka par 2500 EUR; ir pašvaldības sadarbības partneri uzņēmējdarbības veicināšanas projektu īstenošanā un citi kritēriji. Sīkāk ar konkursa kritērijiem var iepazīties konkursa nolikumā pašvaldības interneta vietnē www.smiltenesnovads.lv, sadaļā “Noteikumi/nolikumi”.

Pasākums tradicionāli notiek divās daļās, kur oficiālajā daļā tiek runāts par novada uzņēmējdarbības vidi un pašvaldības atbalstu, ekonomikas tendencēm Latvijā un pasaulē, svinīgā ceremonijā tiek pasniegtas balvas 8 nominācijās, bet neoficiālajā daļā – neformālās sarunas un svētku balle. Šogad pasākumā koncertu sniegs Latvijas etnomūzikas grupa “Tautumeitas”, svētku balli spēlēs grupa “Mākoņstūmēji, pasākuma laikā gaidāmi arī cita muzikāli un teatrāli pārsteigumi.

Papildus tam no 1.-3.novembrim, lai veicinātu starptautisko sadarbību uzņēmējdarbības jomā, jaunu biznesa kontaktu dibināšanu,  Smiltenē viesosies pašvaldības sadraudzības pilsētu –  Ukrainas pilsētas Drogobičas un Baltkrievijas pilsētas Novopolockas delegācijas un uzņēmēji.  Vizītes ietvaros ir plānots apmeklēt tekstilizstrādājumu un apģērbu ražošanas uzņēmuma SIA “Artex Latvija”, ceļu un tiltu būves uzņēmumu SIA “8 CBR”, kā arī novada kokapstrādes uzņēmumus SIA “Vudlande”, AS “Stora Enso Latvia” un SIA “Smiltenes Impex”.

Sagatavoja:
Marita Mūze,
Sabiedrisko attiecību speciāliste