2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenē notiks viens no Latvijas valsts simtgades programmas pasākumiem – festivāls “Latvijas Goda aplis”

28. aprīlī Smiltenes novadā notiks viens no Latvijas valsts simtgades pasākumiem – festivāls “Latvijas Goda aplis”. Šajā dienā norisināsies arī Lielā talka. Visas dienas garumā pilsētā gaidāma daudzveidīga pasākumu programma. Mīļi gaidīti gan smiltenieši, gan viesi!

Šogad latviešu tautai lieli svētki – Valsts simtgade -, un teju, teju raibu raibi svinību pasākumi un norises aizsāksies arī Smiltenes novadā. Bet ar ko sākas svētki ik mājā, ik sētā?! Latvietim svētki sākas ar savas mājas un sētas sakārtošanu un uzpošanu. 28. aprīlī, pirms sākusies lielā svētku kņada, uzposīsim mūsu visu kopējo māju, Smiltenes pilsētas un novada, sirdi – garīgo centru un simbolu evaņģēliski luterisko baznīcu. Vakarā pilsētas centrs uzmirdzēs īpašā skaistumā un uz mirkli pārtaps par īstu sirdi.

PASĀKUMU PROGRAMMA:

LIELĀ TALKA Smiltenes ev. lut. baznīcas dārzā:

9:00 Ierašanās

Sestdienas rītā Smiltenes evaņģēliski luteriskās baznīcas dārzā visus talciniekus sagaidīs talkas vadītājs un muzikāls sveiciens no zēnu grupas “Skolas roc’n’roll”. Mīļi gaidīts ikviens talcinieks!

9:30 – 12:00 Lielā talkošana

Uzposīsim Smiltenes baznīcu – paveiksim vairākus nozīmīgus darbus Smiltenes ev. lut. dārzā – ierīkosim hortenziju dobi, līdzināsim zemi, zāģēsim celmus, grābsim lapas un paveiksim citus nozīmīgus darbus!

9:30 – 10:30 Bērnu aktivitātes – koka lukturīšu krāsošana un citas interesantas nodarbes.

11:30 Svinīgā hortenziju stādīšana

12:00 – 13:00 Pusdienas ar Donu Ilzi un muzikālu pārsteigumu

Līdz jāņem labs garastāvoklis, darba cimdi, grābeklis vai zāģis.

 

9:00 – 13:00 un 19:00 – 22:00 Smiltenes ev. lut. baznīcas torņa telpā

Smiltenes Fotokluba fotogrāfiju izstāde – Smiltenes novada skaistākās ainavas gadalaiku griežos (foto autori – Evija Ziemiņa, Inga Zaļkalne, Agita Ļeļeva, Agnis Melderis)

13:00 – 20:00 Smiltenes pilsētas Kultūras centra foajē

Smiltenes novada pirmskolas izglītības iestāžu bērnu radošo darbu izstāde “No sendienām līdz Latvijas simtgadei”

18:00 Smiltenes KC 3D kinozālē

Latvijas simtgades kino fonda filma “Paradīze 89” – īpašs svētku seanss

Ieeja – € 2,50

20:00 Baznīcas laukumā

Koncerts “SMILTENES SIRDĪ…” ar Smiltenes novada amatiermākslas kolektīvu piedalīšanos

Pēc koncerta līdz 22:00

“MĪLESTĪBAS MOZAĪKA” – īpašs 3D ilūziju priekšnesums, spilgtu vizuālo efektu kompozīcija, kas aicina ļauties fantāzijai. Multimediāla parafrāze par mūžīgo un vienmēr jauno mīlestības tēmu.

Festivāls “Latvijas Goda aplis” ir viens no Latvijas valsts simtgades programmas notikumiem. Ik nedēļas nogali gada garumā ceļojošais festivāls piestāj kādā no Latvijas novadiem, un 28. aprīlī – kārta Smiltenei. Ar šo pasākumu tiek aizsāktas Latvijas Valsts Simtgades svinības Smiltenes novadā, kas turpināsies ar Baltā galdauta svētkiem pilsētā un pagastos, Deju un Dziesmu svētku ieskaņas lielkoncertu “Es esmu Latvija” Jāņukalna estrādē, Smiltenes novada Vienības velobraucienu, kad, sarkanbaltsarkaniem karogiem plīvojot, mērosim 100 km cauri visam novadam, un daudz citām norisēm. Vairāk informācijas par Simtgades pasākumiem Smiltenē: www.smiltenesnovads.lv.

Pasākumu “Latvijas Goda aplis Smiltenes novadā” organizē: Smiltenes novada domes Saimnieciskās darbības nodaļa un Smiltenes pilsētas Kultūras centrs sadarbībā ar biedrību “Staro100”. Paldies par sadarbību un atbalstu Smiltenes evaņģēliski luteriskās baznīcas draudzei un mācītājam Reinim Kulbergam!

Tiksimies Smiltenes sirdī!

 

Informāciju sagatavoja

Madara Mūrniece

Smiltenes pilsētas Kultūras centra mākslinieciskā vadītāja

[email protected]

28688101