2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenē startēs “LMT Autosporta akadēmijas Skolu kartinga kausa” ceturtais posms

Nedēļas nogalē, 9. un 10. augustā, Smiltenē norisināsies jau ceturtais “LMT Autosporta akadēmijas (LMT AA) Skolu kartinga kausa” un “LMT Elektrokartingu čempionāta” sezonas posms. Tajā par līderpozīcijām sacentīsies 15 mācību iestāžu un jauniešu jaunrades centru kartingu komandas no visas Latvijas. Sacīkšu dalībnieki konkurentu spējas jau iepazinuši, tādēļ intriga par rezultātiem tikai pieaug.

Aizvadītajā, trešajā posmā Madonas kartinga trasē sacīkstēs “Tautas klasē” junioriem uzvaru svinēja sezonas jaunpienācējs Kristaps Stumps (Rīgas Valsts 1. ģimnāzija), otro vietu ieņēma Artūrs Daņiļevskis (Rīgas 41. vidusskola), bet otrā posma uzvarētājs Edgars Pavārs (Saldus bērnu un jauniešu centrs) šoreiz Madonā ieņēma trešo vietu. Izmaiņas arī “LMT Elektrokartingu čempionāta” trešā posma uzvarētāju sastāvā – iepriekš Kandavas posmā palicis otrais, šoreiz Madonas sacīkstēs nepārspēts bija Arnis Dreimanis (Liepājas tehnikums). Otrajā vietā ierindojās Ričards Irbe (Saldus bērnu un jauniešu centrs), savukārt trešo vietu, tāpat kā otrajā posmā Kandavā, arī Madonas posma finālā ieņēma Raitis Plukšs (Smiltenes tehnikums). Iepriekšējo divu posmu uzvarētājam Raivim Veikšānam (Aizkraukles Profesionālā vidusskola) šoreiz Madonas posms nebija tik veiksmīgs, brauciena finālā izcīnot piekto vietu.

“Līdzšinējie rezultāti pierāda, ka jauniešu zināšanas elektrotehnoloģijās, inovatīvā pieeja un radošums Smiltenē sarūpēs kārtīgu cīņu. Katras grūtības – laikapstākļi, trases specifika un konkurentu panākumi – tiek uztvertas kā izaicinājums un vairo sportisko motivāciju turpināt pilnveidot savas spējas. Apgūtās zināšanas kalpos par vērtīgu bāzi arī mācību iestāžu programmā, turpinot slīpēt jauniešu zināšanu izcilību,” stāsta Mārtiņš Aleksandrovičs, LMT AA kartingu projektu vadītājs.

Par “LMT Autosporta akadēmijas Skolu kartingu kausu 2019” šogad sacenšas Siguldas novada jaunrades centra “Moto darbnīca”, Priekuļu tehnikums, Smiltenes tehnikums, Saldus bērnu un jaunatnes centrs, Ventspils tehnikums, Kandavas lauksaimniecības tehnikums un tā Saulaines teritoriālā struktūrvienība, PIKC Liepājas Valsts tehnikums, Jelgavas Amatu vidusskola, PIKC Rīgas Tehniskā koledža, Aizkraukles profesionālā vidusskola, Malnavas koledža, Rīgas Valsts 1. ģimnāzija un Ropažu vidusskola. Desmit no šīm komandām startē arī “LMT Elektrokartingu čempionātā”.

“LMT Autotransporta akadēmijas” ģenerālsponsors jau devīto gadu ir Latvijas Mobilais Telefons, un to atbalsta arī Latvijas Automobiļu federācija. “LMT AA Skolu kartinga kausa” un “LMT Elektrokartingu čempionāta” mērķis ir iedvesmot tehnikumu un vidusskolu audzēkņus motivēti aizpildīt brīvo laiku, izglītot sevi tehniskajā jaunradē, pievērsties autosportam, kā arī papildināt ar nozari saistīto Latvijas izglītības iestāžu mācību programmu bāzi ar aktualitātēm elektropiedziņas jomā. Tas stiprinās mūsu nākotnes elektrotehnoloģiju speciālistu profesionālo līmeni un prestižu nozarē.

Plašāka informācija, “LMT AA Skolu kartingu kausa” un “LMT Elektrokartingu čempionāta” nolikumi, kā arī sacensību kalendārs pieejams LMT AA interneta vietnē, sociālo tīklu platformās Twitter un Facebook.