2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenē viesosies Liepājas teātris

19. aprīlī plkst. 19.00 Smiltenes pilsētas Kultūras centra lielajā zālē tiks izrādīta Liepājas teātra izrāde “Ragana” ar izcilo aktieru – Egona Dombrovska, Ineses Kučinskas un Kaspara Goda – piedalīšanos. Autors – Karls Šēnhers, izrādes režisors – Dž. Dž. Džilindžers.

Izrāde vēstī par kādu precētu pāri, robežsargu un viņu neparastajām attiecībām.  Uzzinot, ar ko nodarbojas meža mājiņā dzīvojošie vīrs un sieva, jaunais robežsargs nolemj viņus atmaskot. Vīra mudināta, sieva nolemj robežsargu savaldzināt. Pamazām visi trīs tiek ierauti postošā kaislību virpulī, no kura izkļūt vairs nav iespējams… “Lai vīrs bīstas no sievas, kad tā mīl; tad viņa ir gatava uz visu un visam citam viņai nav nozīmes.” /Nīče/

“Stilistiski tīrs darbs ar tumīgu vīna, kaisles, asiņu, noslēpumainības piestrāvotu gotisku atmosfēru. No koka veidotā telpa ar šķirbainu grīdu, apgrauztajām dēļu sienām, vīnstīgu ierāmētajām durvīm ir bezlaika un nekurienes tumsas ieskauta. Pelēko, brūni bēšo toņu harmonijā iemaldās sarkanais, atdzīvinot un uzspridzinot to. Tāpat apnicīgi vienveidīgajā Sievas un Vīra dzīvē ienāk Jaunais robežsargs, kaislībai sajaucoties ar viltu. Sievietes un vīrieša dabas atmaskošana notiek estetizēti, ar izteiksmīgām, gleznieciskām pozām, groteskos toņos un smalku attiecību mezglojumu,” par izrādi savā recenzijā teic Līvija Dūmiņa.

Izrāde “Ragana” tika nominēta 2010./ 2011. gada “Spēlmaņu nakts” balvai piecās nominācijās: “Gada dramatiskā teātra izrāde”, “Gada režisors”, “Gada aktrise” (I. Kučinska), “Gada kostīmu māksliniece” (I. Vītoliņa), “Gada kustību māksliniece” (I. Krasovska).

Lomās:
Vīrs – Egons Dombrovskis
Sieva – Inese Kučinska
Jaunais robežsargs – Kaspars Gods

Scenogrāfs – Varis Siliņš
Kostīmu māksliniece – Ilze Vītoliņa
Horeogrāfe – Inga Krasovska
Gaismu mākslinieks – Mārtiņš Feldmanis
No vācu valodas tulkojis Ingus Liniņš
Izrādē izmantota mūzika no Kšištofa Kesļovska filmām “Trīs krāsas. Baltā”; “Trīs krāsas. Sarkanā”; “Trīs krāsas. Zilā”.

Izrādē smēķē!

Biļetes iepriekšpārdošanā “Biļešu Paradīze” tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv:

€ 10,00, € 12,00, € 14,00 un € 16,00.

Informācija no www.liepajasteatris.lv

Publicēšanai sagatavoja

Madara Mūrniece

Smiltenes pilsētas Kultūras centra mākslinieciskā vadītāja

[email protected]

28688101