2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenē viesosies “Rumbas kvartets” ar koncertu “7 Vasaras Mirkļi”

(attēls: © SIA “Žurnāls Santa”, 2020).

14.augustā plkst.19:00 Smiltenes brīvdabas estrādē “Jāņukalns” ar koncertu viesosies “Rumbas kvartets”.

Koncertā skanēs dziesmas gan no albumiem “Kur esi Tu”, gan “Cita dziesma”, lielākoties – starpkaru laika populārākās zaļumballes melodijas. Koncerta sākums – plkst.19.00.

Grupas “Rumbas kvartets” saknes meklējamas Kuldīgā. Pirms septiņiem gadiem – 2013.gada  maijā – kopā sanāca četri kuldīdznieki (Guntis Stucers, Artis Šimpermanis, Rolands Stucers un Kristers Hartmanis) ar nolūku muzicēt vienā pasākumā, taču viss izvērtās daudz plašāk, un, nu jau “Rumbas kvartets” ir piedalījies daudzos saviesīgos pasākumos, festivālos un koncertos. Kā saka paši mūziķi, ansambļa mērķis ir popularizēt dzīvo instrumentu mūziku, kas dod iespēju muzicēt arī bez pastiprinošām iekārtām, kā to darīja mūziķi pagājušā gadsimta 20. un 30.gados, kā arī neļaut aizmirst vecās ziņģes un galda dziesmas.

“Dziedot un izpildot šīs dziesmas, nekas netiek samākslots, jo tiecamies uz to, lai saglabātu veco skanējumu. Pašlaik mūsu repertuārā ir teju simts starpkaru zaļumballēs spēlēto melodiju, tostarp galda dziesmas, kuras tiek spēlētas arī ikvienā mūsdienu zaļumballē. Cilvēkiem tas patīk, kas arī ir galvenais mērķis. Vecāka gadagājuma cilvēkiem, kuri ir piedzīvojuši kara laiku, parasti ir cits klausījums, dažiem pat acīs parādās asaras, kas liek saprast, kad tieši šim cilvēkam, tieši šī dziesma izraisa patīkamas atmiņas un emociju uzplūdus no pagātnes. Varbūt atsauc atmiņā pirmo deju, pirmo mīlestību, vai pat kāzu valsi,” stāsta mūziķi. 

“Rumbas kvartets” ir izdevis divus albumus: “Kur esi Tu”, kurā skan vienpadsmit starpkaru brīvvalsts laika populārākās zaļumballes melodijas, un CD “Cita dziesma” – gan dziesmas no vecajām dziesmu kladēm, gan Arta Šimpermaņa sarakstīto “Mīla atgriezīsies” un savulaik Andreja Lihtenberga izpildīto “Vakara dziesmu” (Biļešu Paradīze 2020, ER). 

Biļetes cena – 10 EUR, pieejamas elektroniski  www.bilesuparadize.lv vai pasākuma dienā Jāņukalna brīvdabas estrādē. Biļešu skaits ierobežots. Pasākums notiks, ievērojot apmeklētāju drošībai noteikto sanitāro protokolu. 

Organizators: Anna Pilmane. 

Informāciju sagatavoja

Alise Seile

Smiltenes novada KC mākslinieciskā vadītāja

[email protected]

28688101