2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Svētku programma: Smiltenei 100 – Stipri cilvēki, stipra pilsēta!

Neraugoties uz pavasarī sastaptajiem izaicinājumiem, kas izjauca visas sākotnējās ieceres simtgades svētku svinībām, Smiltenei šogad aprit 100 gadi kopš tai ir piešķirtas pilsētas tiesības. Tika rastas jaunas iespējas un formas kā simtgades jubileju atzīmēt, ievērojot epidemioloģiskās drošības noteikumus. Smiltenes stipro cilvēku stāsts simt gadu garajā ceļā būs aplūkojams, baudāms, skatāms, dzirdams un sajūtams vairākos lielākos un mazākos svētku pārsteigumos un pasākumos.

Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Edgars Avotiņš: “Vēlos sveikt Smiltenes pilsētas iedzīvotājus Smiltenes simtgades gadā un pilsētas svētku dienās. Pilsētas svētku moto “Stipri cilvēki, stipra pilsēta” visnotaļ precīzi raksturo un stāsta par smilteniešiem.  Smiltenes pilsēta laika gaitā ir ļoti mainījusies un atslēgas vārds visām pārmaiņām esat Jūs – iedzīvotāji – stipri, mērķtiecīgi un pašaizliedzīgi. Darīsim mūsu pilsētu stipru arī turpmākos gadsimtus!”

Lai pastiprinātu svētku sajūtu pilsētā, domes priekšsēdētājs aicina iedzīvotājus pilsētas svētku nedēļā izgaismot savus mājokļus, radot mirdzumu pilsētas ielās, jo gaisma simbolizē izaugsmi un attīstību: “Pilsētas svētku laikā pie savām mājām aicinu izlikt arī valsts karogus, lai radītu mūsu sirdīs pacilātību un svētku sajūtu. Novēlu izbaudīt pilsētas svētkus, gūt gandarījumu un patīkamas sajūtas, kuras paliks mūsu atmiņās. Saules mūžu pilsētai. Stiprus, mērķtiecīgus tās iedzīvotājus!”

Lai pastiprinātu svētku sajūtu visas nedēļas garumā, smiltenieši un pilsētas viesi ir laipni aicināti nodot savus sveicienus un iesaistīties akcijā “Stiprie vārdi Smiltenei!” – jebkurš, kuram tuva un mīļa Smiltene var nodot gan rakstiskus, gan video sveicienus, kuri svētku laikā tiks atspoguļoti pilsētas centrā. Vairāk informācija ŠEIT.

Smiltenes simtgades svētku dienas sāksies 17.jūlijā ar svinīgu svētku un izstādes “Smiltenes simtgades vēstures mirkļi 1920-2020” atklāšanu. Kā īpaša dāvana pilsētas simtgadē tiks radīta nakts pastaigu taka – skaņas, gaismas un video instalācija “Teiksma par gaismas bruņinieku”. Lai pastaiga radītu īpašu noskaņu un pilnvērtīgāku baudījumu tās apmeklētāji ir aicināti iepriekš iepazīties ar teiksmu par gaismas bruņinieku. Plašāka informācija ŠEIT

Sestdien, 18.jūlijā, visas dienas garumā pilsētas centrā skanēs muzikālie priekšnesumi “Mēs Smiltenei”, ko Smiltenes mūziķi veltīs visiem pilsētas iedzīvotājiem un viesiem. Būs iespējams doties izzinošās ekskursijās, apmeklēt amatnieku tirdziņu, piedalīties radošās aktivitātēs projektu teltī, kā arī aplūkot antīkos automobiļus  un citas vietas, kas vērs savas durvis pilsētas iedzīvotājiem.  Svētdien, 19.jūlijā, svētku nedēļa noslēgsies ar  Ainara Mielava koncertu Jāņukalna estrādē.

Lai Smiltenes iedzīvotājus uzmundrinātu savās ikdienas gaitās, Smiltenes novada Kultūras, sporta un mūžizglītības pārvalde ir parūpējusies par nelieliem, bet iepriecinošiem pārsteigumiem.

Vairāk informācijas par svētku dienu aktivitātēm  ŠEIT.  (Atjaunota programma)

Lai iemirdzas mūsu mīļā Smiltene savā simtgadē! Par stipriem cilvēkiem, stiprā pilsētā!

 

Informāciju sagatavoja: 

Linda Beitika

Sabiedrisko attiecību speciāliste