2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes čempionāta 3×3 basketbola, Smiltenes Piena balvas, 1.kārta

14.jūlija Smiltenes tehnikuma sporta laukumā notika Smiltenes 2017.gada 3×3 basketbola čempionāta, Smiltenes Piena balvas izcīņas 1.kārta. To organizēja Smiltenes sporta skola kopīgi ar Basketbola klubu Smiltene. Kā jau var noprast no sacensību nosaukuma, galvenie sacensību atbalstītāji “Smiltenes piens”.

Jāpiebilst, ka Smiltenes 3×3 basketbola čempionāta sacensības ir iekļautas Latvijas kopīgajā 3×3 sacensību kalendārā un arī FIBA sacensību sistēmā play.fiba3x3.com.
Ar laiku bija paveicies, jo beidzot sildīja saule un nelija lietus.

Pirmajā kārtā piedalījās 3 komandas U-17 grupā un 9 komandas 18+ grupā (5 no Smiltenes, pa vienai no Jaunpiebalgas, Rūjienas, Gulbenes un Apes. Diemžēl U-14 grupā uz sacensībam nebija ieradusies neviena komanda. Cerēsim, ka turpmākajās kārtās jaunie baskebola mīļi sasparosies un arī piedalīsies.

Sacensības notika atbilstoši oficiālajiem 3×3 basketbola spēles noteikumiem ar dažām izmaiņām, piemēram, sacensību dalibnieki spēlēja bez tiesnešiem un spēles laiks bija 8 minūtes vai līdz 16 punktiem. To, ka nebija sacensību tiesnešu, neradīja nekādas problēmas.  Tas bija patīkami, ka spēlētāji bija pietiekoši toleranti viens pret otru un paši tika galā ar visu.

U-17 grupā omandas izspēlēja katra ar katru 2 reizes un 1.un2.vietas ieguvējas vēl vienā spēlē noteica galīgo uzvarētāju. Uzvarēja komanda no Valmieras “Leģionāri” (Jānis Trēziņš, Aleksis Ābols un Ralfs Vilnis), kuri izšķirīgajā spēlē ar 9:7 pieveica komandu “Tomīši Taurenīši” (Edmunds Zālītis, Ilvars Joksts, Jānis Mūrmanis un Roberts Kundziņš). Trešajā vietā palika komanda “Salmiņi” (Anguss Ints Dišlers, Toms Taurenis, Artis Miks Šmits).

18+ grupā komandas izspēlēja priekšsacīkstes divās apakšgrupās, pēc tam 4 komandu fināls, bet pārējas komandas izspēlēja spēles par galīgajām vietām. Ļoti sīvas spēles notika A apakšgrupā, kur 3 komandām bija vienāds punktu skaits un tikai iemesto un zaudēto grozu attiecība noteica vietu sadalījumu. Toties pusfināla un fināla spēlēs savu pārākumu apliecināja komanda “Klondaika” (Māris Millers, Uldis Slapjums un Matīss Mežulis) no Smiltenes. Otro vietu izcīnīja komanda “RK Velde” (Aleksis Brālītis, Druvis čakārnis, Jānis Krastiņš un Roberts Kvelde) arī no Smiltenes, bet trešo izcīnīja komanda “NU!” (Oskars Kapteinis, Nauris Dīvāns, Rinalds Ozers un Artūrs Ozoliņš) no Gulbenes, ceturtie palika komanda “Sparīgais JO” (Emīls Gaismiņš, Kaspars Kozlovskis un Gatis Rubņikovičs) no Smiltenes.

Diemžēl dažas komandas aizbrauca ātrāk, tā arī neizspēlējot spēles par vietām. cerēsim, ka turpmāk tā nebūs, bet katrā gadījumā PALDIES komandām, kuras piedalījās, īpaši no citām pilsētām.

2.kārta notiks 28.jūlijā pl.18.30 turpat Smiltenes tehnikuma sporta laukumā. Aicinām komandas piedalīties!