2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

“Smiltenes kausā” riteņbraukšanā tiks noteikti kuplākie Smiltenes novada kolektīvi

Jau nākamās nedēļas svētdienā, 15. septembrī, Smiltenē savu atdzimšanu piedzīvos leģendārās riteņbraukšanas sacensības “Smiltenes kauss”, kurās piedalīties bezmaksas aicināts ikviens novada iedzīvotājs. Organizatori ar kausu un veicināšanas balvām sveiks kuplākos uzņēmumu, iestāžu, skolu, deju kolektīvu, koru, sporta komandu vai draugu kolektīvus.

“Smiltenes kauss” riteņbraukšanā 15. septembrī savu atdzimšanu piedzīvos pēc 15 gadu pārtraukuma. Pasākums pulcēs ne tikai rūdītus riteņbraucējus, bet arī bērnus, amatierus un tos, kuri ar velosipēdu brauc savam priekam.

Lai vēl vairāk Smiltenes novada kolektīvus piedalīties, pasākuma organizatori “AL Mežs” Tautas un leģendu braucienā izveidojuši nomināciju – trīs kuplākie Smiltenes novada kolektīvi. Lai pretendētu uz balvu, piesakoties braucienam, visam kolektīvam jānorāda vienāds komandas nosaukums. Uzvarētāji saņems kausu, bet 2. un 3. vietas ieguvēji veicināšanas balvas.

Kolektīvi, kas pretendēs balvā, var būt visdažādākie. Sākot no darba kolektīviem un iestādēm, turpinot ar sporta komandām, koriem, deju kolektīviem, skolām un draugu apvienībām. Vienīgais priekšnosacījums dalībai ir aizsargķivere. Ieteicama velo, bet var būt arī hokeja, celtnieka vai cita.

“AL Mežs” Tautas un leģendu brauciena garums būs 12,5 kilometru garš bez sacensību elementa. Starts tiks dots pulksten 14:30. Starta un finiša vieta būs Kalnamuižā 1 – bruģa kalna augšā. Braucienā plāno piedalīties daudz Smiltenes un visas Latvijas riteņbraukšanas leģendu, tostarp Dainis Ozols,  Gatis Smukulis, Gaidis Lapiņš, Arvis Piziks, Kaspars Ozers, Oļegs Meļehs un daudzi citi. Trase vedīs tikai pa Smiltenes pilsētas ielām un ceļu.

Pieteikties iepriekš iespējams ŠEIT: http://velokross.lv/smiltene/. Dalība visiem bezmaksas.

 

Toms Markss

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs