2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes KC kinoteātrī svētku nedēļā – jaunas latviešu režisoru filmas

Valsts svētku priekšvakarā Vislatvijas pirmizrādi piedzīvo Jāņa Norda jaunā filma “Ar putām uz lūpām”.

Filmas nosaukuma nozīmi skaidro režisors:
“Sabiedrībā par mīlu un attiecībām nereti tiek runāts caur rozā brillēm. Taču manā jaunajā filmā “Ar putām uz lūpām” mīla un trakums iet roku rokā. Filma sniegs skatītājiem aizraujošu un neparedzamu notikumu virpuli, kurā varoņi, nonākuši mīlas krustcelēs, nereti uzvedas tā, kā saka par trakiem suņiem – “ar putām uz lūpām”.

Filmas galveno lomu atveidotāji ir aktieri – Vilis Daudziņš un Ieva Puķe, bet radošā kolektīva kodolu veido komanda, kas strādājusi pie skatītāju iemīļotās un starptautiski godalgotās filmas “Mammu, es Tevi mīlu”.

Filmu Smiltenē izrādīs 16. un 17.novembrī 18.30, 18.novembrī – 15.00 un 19.novembrī 17.00.

19.novembrī 15.00 turpināsies Latvijas simtgadei veltīto filmu izrādes.
 “Ievainotais jātnieks” ir otrā šī cikla filma (pēc “Vectēvs, kas bīstamāks par datoru”), tēma skar nozīmīgu Latvijas vēstures posmu – Brīvības pieminekļa celtniecību. Pilnmetrāžas dokumentālā spēlfilma balstās uz patiesiem tēlnieka Kārļa Zāles dzīves faktiem un Brīvības pieminekļa celtniecības dokumentāciju, sniedzot ieskatu laikmetam raksturīgajā ainā, iepazīstinot ar izcilām personām un tā laika ideāliem. Īpaša uzmanība scenārijā veltīta tēlnieka Kārļa Zāles personībai, ko tēlo Valmieras teātra aktieris Imants Strads.  Arī citas vēsturiski nozīmīgās personas iemieso aktieri. Filmas scenārija autore, režisore un producente ir Ilona Brūvere.

Gunārs Liedags