2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novadā atjaunoti lielie tūrisma informācijas stendi

Lai uzlabotu tūrisma infrastruktūru Smiltenes novadā, TIC atjaunojis septiņus lielos tūrisma informācijas stendus,  kas viesus informēs par novadā pieejamajiem apskates objektiem un atpūtas vietām.

Atjaunoti 7 lielie tūrisma informācijas stendi atrodas uz Smiltenes novada robežām ar Raunas, Apes un Gulbenes novadiem, līdzās kafejnīcām “Kukaburra” un “Jautrais Ods”, DUS “Latvijas Nafta” teritorijā un viens stends Smiltenē. Četriem senākajiem no tiem atjaunota stenda konstrukcija, 3 jaunākajiem nomainīta tikai informācijas daļa.

Iepriekšējie stendi bija turējušies godam, bet daudzo gadu garumā savu laiku nokalpojuši, turklāt informācija un dizains, kas pēdējo reizi tika atjaunots pirms 5 gadiem bija kļuvis neaktuāls.  Lai stendus atjaunotu, tika paveikts apjomīgs darbs. Pēc stendu apsekošanas un novērtēšanas tika apzināts katra stenda tehniskais un vizuālais stāvoklis.

Uz stendiem ir izvietota informācija par visiem Smiltenes novada apskates objektiem, naktsmītnēm un ēdināšanas vietām 3 valodās – mūsu dzimtajā latviešu valodā, krieviski un angliski. Tie izvietoti atpūtas vietās un kafejnīcās līdzās galvenajiem auto ceļiem.

Vasaras tūrisma sezona, kad ceļošanas prieks mūsu platuma grādos ir vislielākais, strauji tuvojas. Tāpat arvien tuvāk nāk mūsu valsts 100. dzimšanas diena, kad iepazīt dzimto zemi gribēsies vairāk nekā citkārt. Jaunie stendi mūsu ceļotāju gaitās būs noderīgi.

Informāciju sagatavoja:

Līva Anderšmite
Smiltenes novada TIC tūrisma speciāliste