2024. gada 18. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada dome Ģimenes dienā apmaksās laulību ceremoniju

Smiltenes novada dome jau otro gadu, lai stiprinātu laulību tradīcijas, ka arī par godu Starptautiskajai ģimenes dienai, šī gada 13. maijā pāriem dāvina apmaksātu un noorganizētu svinīgo laulības reģistrācijas ceremoniju un aicina pārus izmantot šo iespēju.

Smiltenes novada domes Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja  Dace Ērģele stāsta, ka vairāk nekā 50% mūsu novada jaundzimušo tiek reģistrēti ar paternitātes atzīšanu, tāpēc aicina neprecētos pārus, kuru kopdzīvē dzimis viens vai vairāki bērni, aizdomāties par juridiski sakārtotām attiecībām, par ģimenes lielo nozīmi cilvēku ikdienā, attiecībās un dzīvē.

Aicinām gan jaunas ģimenes, kā arī pārus, kuri kopā nodzīvojuši daudzus gadus, izmantot pašvaldības piedāvāto iespēju noslēgt laulību Ģimenes dienā. Lai to izdarītu, pāriem jāierodas līdz 2017. gada 12. aprīlim (ieskaitot) Dzimtsarakstu nodaļā un jāaizpilda iesniegums. Jaunajam pārim jāsamaksā būs vien valsts noteiktā nodeva 14 EUR apmērā. Jāpiebilst, ka 2016. gadā šādu iespēju izmantoja 7 pāri.

Marita Mūze,
sabiedrisko attiecību speciāliste