2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada dome lēmusi par Mūzikas skolas direktora atbrīvošanu no amata

Trešdien, 25.oktobrī, Smiltenes novada domes sēdē, izvērtējot zināmos faktiskos apstākļus, saskaņā ar Darba likuma 101.panta pirmās daļas 3.punktu, tika nolemts atbrīvot Andri Megni no Smiltenes mūzikas skolas direktora amata, uzsakot darba līgumu normatīvajos aktos noteiktajos termiņos un kārtībā.

Izskatot jautājumu, tika ņemts vērā Smiltenes Mūzikas skolas pedagogu iesniegums, kurā 19 no 22 skolā strādājošajiem skolotājiem lūdza atkārtoti pašvaldību izvērtēt pašreizējā skolas direktora atbilstību ieņemamajam amatam, uzklausīti pedagogi, kuri bija ieradušies Kultūras, izglītības un sporta jautājumu pastāvīgās komitejas 17.oktobra sēdē, kā arī vairākkārtēji dots vārds Andrim Megnim. Ņemot vērā skolas darbinieku pausto viedokli, A.Megņa sniegtos paskaidrojumus, kā arī jau iepriekš fiksētos pārkāpumus un Izglītības likuma 30.panta ceturto daļu, kur ir teikts, ka par izglītības iestādes vadītāju ir tiesīga strādāt persona, kurai ir nevainojama reputācija, deputāti secināja, ka Smiltenes mūzikas skolas direktora A.Megņa uzvedība ir bijusi pretēja labiem tikumiem, viņš nebauda darba devēja un Smiltenes novada domes deputātu cieņu un uzticamību, viņa  rīcība neliecina par ētikas normu izpratni un ievērošanu, t.sk., par iespējamu labu reputāciju saskarsmē ar kolēģiem un šāda situācija nav savienojama ar darba tiesisko attiecību turpināšanu.

Pieņemtais Smiltenes novada domes lēmums tiks nosūtīts saskaņošanai ar Izglītības un zinātnes ministriju un Kultūras ministriju. Pēc saskaņojuma saņemšanas A. Megnim tiks uzteikts darba līgums un tikai tad sludināts atklāts konkurss uz vakanto amatu.

Sagatavoja:
Marita Mūze
Smiltenes novada domes
Sabiedrisko attiecību speciāliste