2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada domes delegācija apmeklē sadraudzības pilsētu Piseku

No 25. marta līdz 1.aprīlim Smiltenes novada domes priekšsēdētājs un pašvaldības pārstāvji ir devušies Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas delegācijas sastāvā darba vizītē uz Čehijas Republiku. Vizītes mērķis ir Latvijas – Čehijas starpparlamentu un pašvaldību attiecību stiprināšana un sadarbības attīstības veicināšana.

27.martā Smiltenes novada pašvaldības pārstāvji viesojās Smiltenes sadraudzības pilsētas Pisekas domē un tikās ar pilsētas mēra vietnieku Jiržiju Horaneku (Jiří  Horanek) un Latvijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Čehijā Albertu Sarkani. Tikšanās laikā delegācijas pārstāvji iepazinās ar valsts un pašvaldību pārvaldes sistēmu Čehijas Republikā, Pisekas pilsētas pašvaldības pārvaldes struktūru un tās pārraudzībā esošajām darbības jomām. Alberts Sarkanis akcentēja starppašvaldību sadarbību nozīmi starpvalstu attiecību stiprināšanā, kā arī uzsvēra e-pārvaldības attīstību un nozīmi izpildvaru darba nodrošināšanā. Dienas noslēgumā delegācija apmeklēja Pisekas industriālo parku “Smart Pisek”, kurā ar digitālo tehnoloģiju palīdzību realizē projektus, kas ļauj ar mazāku resursu palīdzību uzlabot sabiedrisko pakalpojumu kvalitāti, neietekmējot apkārtējo vidi.

28.martā pašvaldības delegācija viesojās Čehijas Republikas parlamenta Senātā, kā arī apmeklēja Latvijas vēstniecību Čehijā. Dienas ietvaros notika tikšanās ar Senāta locekli Karelu Kratohvili (Karel Kratochvile), vicespīkeru Janu Hamačeku (Jan Hamaček) un parlamenta deputātu, bijušo Pisekas pilsētas mēru Ondreju Veseliju (Ondrej Vesely), ar kuriem tika pārrunāti iekšpolitikas un ārpolitikas problēmjautājumi, pašvaldību un reģionu nozīme valsts ekonomikas izaugsmē. Latvijas vēstniecībā Čehijā ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Alberts Sarkanis iepazīstināja ar vēstniecības darbu, kā arī tika diskutēts par  aktuālajiem jautājumiem Latvijā un Čehijā.

Vizītes noslēgumā delegācija apmeklēs Dienvidbohēmijas reģionu, Česke Budejovice pašvaldību, kā arī tiksies ar Pisekas pilsētas domes pārstāvjiem.

Informāciju sagatavoja:
Marita Mūze,
Sabiedrisko attiecību speciāliste