2024. gada 18. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada interešu pulciņi gatavojas jaunai sezonai

Foto: BDK “Buciņi”/ A.Melderis

Jauno mācību gadu aktīvi iesācis Smiltenes Bērnu un jauniešu interešu centrs (turpmāk Smiltenes BJIIC), kur turpinās nodarbību grafiku saskaņošana, kā arī jaunu dalībnieku uzņemšanas izsludināšana.

2020./2021.mācību gadā Smiltenes novada interešu izglītības jautājumu un programmu izvērtēšanas komisija akceptējusi kopumā 40 programmas interešu izglītības īstenošanai Smiltenes novadā – pilsētā un pagastos.

Smiltenes BJIIC direktore Inga Sīmane vērš uzmanību, ka šis jaunais mācību gads nebūs viegls –  nodarbību laiki ir jāplāno pakārtoti vispārizglītojošo skolu un profesionāls ievirzes izglītības iestāžu stundu grafikam, tāpat ir  jārēķinās ar daudziem jauniem nosacījumiem, lai novērstu inficēšanas riskus, piem., nepieļautu grupu savstarpējo krustošanos, lai nenotiktu drūzmēšanās koplietošanas telpās (tualetēs, gaiteņos, garderobēs).

Smiltenes BJIIC direktore Inga Sīmane: “Septembra pirmās nedēļas rit spraigi, lai sabalansētu visu mūsu interešu vēlmes, iespējas, resursus no visām ieinteresētajām pusēm – kā skolotājiem, tā audzēkņiem un viņu vecākiem. Būtiskas korekcijas ievieš jaunie drošības pasākumi, kas saistīti ar Covid-19 ierobežošanu. Kopīgi tiekoties ar vispārizglītojošo skolu vadību un kultūras centra pārstāvjiem, esam plānojuši un modelējuši iespējamos mēģinājumu un treniņu laikus, kas maksimāli ļautu izmantot mums pieejamās telpas. Prieks par izrādīto interesi un vēlmi darboties, jo vecāki aktīvi sazinās ar savu pulciņa skolotājiem, lai noskaidrotu provizoriskos nodarbību laikus un vietas. Aicinu būt vēl nedaudz pacietīgiem un saprotošiem, lai jaunais gads mums sakārtotos pēc iespējas ērtāks. Tuvākā laikā tiks publicēta pilna informācija par  interešu izglītības programmu piedāvājumu, nodarbību laikiem un vietām.”

Šajā sezonā arī vecākiem, bērniem un jauniešiem ir jābūt atbildīgiem  –   uz nodarbībām nevar ierasties, ja ir kādas akūtas veselības problēmas vai saslimšanas pazīmes;  ir jāizvērtē izglītojamā noslodze un līdzdalība interešu izglītībā, ja izglītojamais apmeklē vienu vai vairākas interešu izglītības nodarbības/pulciņus/kolektīvus.

Smiltenē pirmie interešu pulciņi, kuri izziņojusi jaunu dalībnieku uzņemšanu, ir bērnu deju kolektīvi “Dindari”, “Dadzīši”, “Knēvelīši, kā arī bērnu folkloras kopa “Rika”, pirmās tikšanās notiks jau septembrī.  Deju kolektīva “Buciņi” skolas vecuma bērnu grupām mēģinājumi atsāksies septembrī, bet pirmsskolas grupām no oktobra.

Jaunākai informācijai aicinām sekot līdzi:  https://izglitiba.smiltenesnovads.lv/.

Vēlam veiksmīgu un radošiem izaicinājumiem pilnu šo mācību gadu!

 

 

Sagatavoja: Marita Mūze, sabiedrisko attiecību speciāliste 

Publicēts: 04.09.2020.