2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada izglītības iestādes mācību gada noslēgumā aicina uz pasākumiem “Skolas atver durvis”

Izglītība Smiltenes novadam ir viena no svarīgākajām vērtībām, tāpēc Latvijas simtgades ietvaros novada izglītības iestādes ir izveidojušas pasākumu plānu “Skolas atver durvis”, aicinot Smiltenes novada iedzīvotājus svinēt simtgadi kopā.

Pasākumu sērijas “Skolas atver durvis” ietvaros, divās mācību iestādēs jau ir aizvadīti simtgades svinībām paredzētie pasākumi. Aprīļa mēnesī Palsmanes pagasta PII notika Sporta diena “Saules un vēju virpulī pa Latvijas pilsētām”, kā arī “Atvērto durvju diena”, kurā jaunajiem audzēkņiem un viņu vecākiem bija iespēja iepazīties ar bērnudārzu un tam apkārt esošo teritoriju. Launkalnes sākumskola aprīļa mēnesi aizvadīja aktīvi svinot valsts simtgadi, piedaloties konkursā “100 darbi Latvijai”, kura laikā tika nomazgāti un koriģēti uzraksti uz divām norādes plāksnēm, pēc kuru apstrādāšanas Launkalnes pamatskola tapa par Launkalnes skolu, kā arī tika izveidota jauna apdare skolas tuvumā esošajai kontrolakai – tā tika izgreznota ar bērnu vāktiem un apgleznotiem akmeņiem. Pašreiz Launkalnes sākumskola piedalās Latvijas jaunatnes foto konkursā “Mana zeme skaistā”.

Mācību gadam noslēdzoties, Smiltenes novada izglītības iestādes aicina ģimenes un citus interesentus apmeklēt “Skolas atver durvis” paredzētos pasākumus.

Vēlamies minēt, ka visi Smiltenes novada iedzīvotāji tiek aicināti apmeklēt Smiltenes pilsētas Kultūras Centrā, 28. aprīlī jau atvērto, novada pirmsskolu iestāžu un grupu veidoto radošo darbu izstādi “No sendienām līdz Latvijas simtgadei”, kura būs apskatāma līdz šī gada 5. jūnijam.

Alda Miķe,
Smiltenes novada domes
Izglītības pārvaldes vadītājas vietniece