2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada kolektīvi ceļā uz svētkiem!

XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkos kā vienā no lielākajiem Latvijas valsts simtgades notikumiem atbalsojas simtgades svinību vēstījumi un vērtības. To centrā ir cilvēks – svētku dalībnieks visplašākajā nozīmē, sākot no dziedātāja vecmāmiņas līdz komponistam, brīvprātīgajam, šuvējai un svētku viesim. Ikviens iesaistītais turpina tradīciju, radot un darot Dziesmu un deju svētkus, un reizē arī savu valsti – Latviju. XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku vērtības ir cieņa, kopība un tagadnīgums.

Svētku nedēļā Rīgā ieradīsies 43 000 dalībnieku no 118 Latvijas pašvaldībām, kā arī citām pasaules valstīm, kur latvieši uztur un attīsta Dziesmu un deju svētku tradīciju.

Svētdien, 1.jūlijā, plkst. 10:00 Smiltenes Baznīcas laukumā sabrauks svētku dalībnieki no visa Smiltenes novada, lai pirms dotos ceļā, nodziedātu sev, Smiltenei un Latvijai spēka dziesmu kopā ar grupu “Vairogi”! Visus pavadīt gribētājus aicinām mums pievienoties!

Lūgums – privātās mašīnas neatstāt Baznīcas laukumā uz šo brīdi, lai sapostie autobusi var iebraukt. Plkst. 10:20 visi dodamies ceļā uz grandiozajiem svētkiem! Smiltenes novads Svētku gājienu sāk plkst. 15:45!

Lepni par savu valsti, priecīgi par savu novadu!

 

Pārsla Jansone, Smiltenes novada Kultūras pārvaldes vadītāja