2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada komanda izcīna zelta medaļu trīs etapu stafetē orientēšanās sportā

Smiltenes BJSS audzēknes un Azimuts OK sportistes  Elīna Skopāne, Zanda Stabiņa un Agnija Caune Latvijas jaunatnes Olimpiādē  izcīna zelta medaļas trīs etapu stafetē orientēšanās sportā. (Agnijai Caunei šī ir  otrā zelta medaļa olimpiādē).

9. jūlijā Cēsu apkārtnē  Siļķu mežā turpinājās Latvijas jaunatnes Olimpiādes sacensības orientēšanās sportā. Šoreiz medaļas tika sadalītas 3 etapu stafetēs.

Jaunietēm uz starta devās sešas komandas, bet jauniešiem vienpadsmit komandas. Interesanta cīņa par medaļām izvērtās abās grupās. Meitenēm sacensību uzvarētāju bija grūti prognozēt, jo četras komandas spēkos ļoti līdzīgas.

Pirmajā etapā Smiltenes novada komandā startēja Elīna Skopāne. Jau no paša starta vadību uzņēmās Rīgas pilsētas pārstāve Elīza Ozola. Visos radiopunktos kā otrā atzīmējās Elīna Skopāne. Skatītāju kontrolpunktā starp šīm meitenēm jau bija vairāk kā vienas minūtes laika intervāls. Nepilnu minūti aiz Elīnas skatītāju punktā ieradās Burtnieku novada pārstāve Elvita Alksne.  Ar nepacietību meitenes tika gaidītas stafetes maiņas koridorā. Pirmā tajā ieradās rīdziniece Elīza Ozola. Tikai trīs sekundes aiz viņas maiņu nodeva Elīna Skopāne un Valmieras pilsētas pārstāve Arta Renāte Rulle., bet vēl 19 sekundes aiz viņām Elvita no Burtniekiem.

Otrajā etapā Smiltenes novadam startēja Zanda Stabiņa. Skatītāju punktā pirmā ieradās Rīgas pilsētas orientieriste Kristīne Berķe. Nepilnas divas minūtes aiz viņas un dažas sekundes viena aiz otras skatītāju punktā ieradās  Vilma Alberinga (Burtnieku nov), Sintija Ozola (Valmieras pilsēta) un Zanda Stabiņa ( Smiltenes nov.)

Līdz stafetes maiņai situācija bija radikāli mainījusies: kā pirmā stafeti savas komandas trešajam etapam nodeva  Vilma Alberinga, pēc astoņām sekundēm to izdarīja Kristīne Berķe, bet vēl pēc 33 sekundēm Zanda Stabiņa. Valmieras pilsētas pārstave Sintija Ozola atskrēja vēl četras minūtes aiz Zandas un kļuva skaidrs, ka medaļas tiks sadalītas starp Rīgas pilsētas, Burtnieku un Smiltenes novadiem. Iepriekšējās dienas vidējās distances uzvarētāja Smiltenes novada orientieriste  Agnija Caune  trenerim Mārim Stabiņam nervozēt ilgi nelika, jau pirmajā kontrolpunktā pārņemot vadību. Savukārt jau skatītāju punktā viņa ieradās ar 52 sekunžu pārsvaru pār Burtnieku novada sportisti Aiju Deniju Trēziņu un gandrīz trīs minūšu pārsvaru pār rīdzinieci Lauru Elīzu Lapiņu. Šādā secībā arī meitenes finišēja.

Olimpiskais sešinieks jaunietēm.
1.    1:25:11        Smiltenes novads
2.    1:27:08        Burtnieku novads
3.    1:28:30        Rīgas pilsēta
4.    1:35:15        Valmieras pilsēta
5.    1:56:30        Ogres novads
6.    3:47:37        Vecumnieku novads

Jauniešiem cīņa bija vēl interesantāka , jo uzvarēja Cēsu novads, kas pēc pirmā etapa bija tikai septītajā vietā,  otrajā vietā Madonas novads ( pēc pirmā etapa 8. vieta) , trešie finišēja Rīgas pilsētas orientieristi ( pēc pirmā etapa 6. vieta) .
Smiltenes novadam etpu secībā distanci veica Renārs Akmins , Oto Rainers Strazdiņš un Ronalds Orniks. Viņiem 10.vieta.

Rezultāti jauniešiem.
1.    1:42:05           Cēsu novads
2.    1:42:43           Madonas novads
3.    1:43:52          Rīgas pilsēta
4.    1:44:14         Valmieras pilsēta
5.    1:46:29         Siguldas novads
6.    1:50:08         Jelgavas novads
7.    1:50:56         Ogres novads
8.    2:16:33         Burtnieku novads
9.    2:32:19         Gulbenes novads
10.    2:54:33         Smiltenes novads
11.    3:51:13         Vecumnieku novads

Informāciju iesūtīja: Māris Stabiņš