2024. gada 18. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada Kultūras centrs un pagastu kultūras iestādes pamazām atsāks darbu, sagatavojot noteikumus par drošības ievērošanu pasākumu apmeklēšanai

Valsts, pašvaldību, NVO un privāto kultūras iestāžu darbību pēc 2020. gada 12. maija reglamentēs prasību kopums jeb tā dēvētie sanitārie protokoli, vēsta Kultūras ministrijas sagatavotā informācija. Sanitāro protokolu normas stājas spēkā no 13. maija. 

Kultūras norišu vietas darbību uzsāks pakāpeniski, kolīdz būsim pilnībā sagatavojušies kultūras ministrijas izdotā sanitārā protokola prasībām. 

13. maijā stājas spēkā arī Sanitārais protokols profesionālajām skatuves mākslas organizācijām mēģinājumu procesam. Amatiermākslas kolektīvi klātienes mēģinājumos pagaidām nepulcēsies. Latvijas Nacionālais kultūras centrs uztur ciešu saziņu ar Kultūras ministriju un Veselības ministriju, kuras vērtēs sanitārā protokola prasību īstenošanas efektivitāti profesionālo mākslas kolektīvu mēģinājumu procesā. Tiks ziņots, tiklīdz būs izmaiņas ierobežojumos, kas attiecas uz amatiermākslas kolektīvu darbību. 

Ar sanitārajiem protokoliem, kas šobrīd izstrādāti sociālās distancēšanās nodrošināšanai muzejos, bibliotēkās, kultūras norišu vietās, profesionālās skatuves mākslas mēģinājumu procesā, kā arī publiskos kultūras pasākumos, kuros apmeklētājs piedalās, atrodoties vieglajā transportlīdzeklī, aicinām iepazīties Kultūras ministrijas tīmekļvietnē

Avots: Latvijas Nacionālais kultūras centrs 2020, ER

 

Informāciju sagatavoja

Alise Lilientāle

Smiltenes KC mākslinieciskā vadītāja

[email protected]