2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada mājražotāji un amatnieki tiekas projekta “COOP Local” informatīvās dienas pasākumā

Smiltenes novada mājražotāji un amatnieki tiekas projekta “COOP Local” informatīvās dienas pasākumā

Ceturtdien, 30. martā, Smiltenes pilsētas kultūras centrā norisinājās Igaunijas – Latvijas pārrobežu projekta “COOP Local” informatīvās dienas pasākums, kurā tikās Smiltenes novada mājražotāji, amatnieki, rokdarbnieki un uzņēmēji, lai runātu par projekta aktivitātēm, ko plānots īstenot kopā ar projekta partneriem no Setomaa reģiona, Repinas, Vastselīnas un Apes novada.

Divu gadu laika mājražotājiem, amatniekiem un uzņēmējiem būs iespēja piedalīties gan pārrobežu gadatirgos, gan attiecīgo nozaru apmācībās, semināros, gan kopīgas brošūras veidošanā, gan pieredzes braucienos uz Pleskavas apgabalu, Somiju un Baltkrieviju, radot iespēju uzņēmējiem meklēt jaunas “nišas”, sadarbības partnerus un iespējas attīstīties.

Pirmā projekta aktivitāte notiks 21. aprīlī Polvā, Igaunijā, kur kopīgā pasākumā tiksies Igaunijas un Latvijas uzņēmēji, savukārt 22. aprīlī paredzēts apmeklēt izstādi „MAAMESS“ Tartū, kas ir lielākā lauksaimniecības – lauku izstāde Baltijas valstīs.

Ikviens uzņēmējs, mājražotājs, amatnieks, rokdarbnieks tiek aicināts iesaistīties  un līdzdarboties projekta aktivitātēs. Par visiem jautājumiem un dalību projektā sazināties ar Modri Apsīti, e-pasts: [email protected], tālrunis: 64707575.

Projekta mērķis ir atdzīvināt un stiprināt pārrobežu uzņēmējdarbību, īstenojot virkni dažādu pasākumu, kas veicinās sadarbības un biznesa attiecību veidošanu starp Igaunijas un Latvijas uzņēmējiem. Projekts tiks ieviests laika periodā no 2017.gada marta līdz 2019.augustam.

Projektu „COOP Local” līdzfinansē Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programma.  Smiltenes novada pašvaldības kopējais projekta budžets ir 61 104,00 EUR, t.sk. programmas finansējums ir 85% jeb 51 938,40 EUR un pašvaldības līdzfinansējums ir 15% jeb 9165,60 EUR.

31. marta informatīvās dienas pasākuma prezentācija pieejama šeit: https://prezi.com/zce_aon8o2yt/projekta-coop-local-info-diena/

Projekta “COOP Local” koordinatore
Zelma Mičule