2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novadā notiks lielāko militāro mācību “Namejs 2018” posms

No 20.augusta līdz 2. septembrim visā Latvijas teritorijā notiks līdz šim lielākās Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku organizētās militārās mācības “Namejs 2018”, kurās piedalīsies ne tikai Latvijas un sabiedroto spēku karavīri un zemessargi, bet arī rezerves karavīri un Iekšlietu ministrijas struktūru personāls.

Lai stiprinātu nacionālās aizsardzības spējas, lauka taktiskās mācības “Namejs 2018” notiks ne tikai militārajos poligonos, bet arī ārpus tiem – pilsētās, pagastu centros vai infrastruktūras objektu tuvumā, iepriekš ar zemju īpašniekiem saskaņojot mācību norises vietas un aktivitātes.

Smiltenes novadā mācības notiks 24.–26.augustā, kad vingrinājumu laikā pa autoceļu P27 Smiltene-Gulbene, kā arī pa pieguļošajiem ceļiem un tuvējā apkārtnē pārvietosies militārā tehnika, karavīri un zemessargi, tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kā arī īslaicīgi ierobežota satiksme.

Tā kā mācības “Namejs 2018” ir četru gadu mācību cikla noslēgums un “atskaites punkts”, Zemessardzes 2.Vidzemes brigāde lūdz zemessargu darba devējus atbalstīt savu darbinieku dalību šajās nozīmīgajās mācībās, tādējādi dodot ieguldījumu valsts aizsardzībā.

Informāciju sagatavoja
Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes
Civilmilitārās sadarbības nodaļas priekšniece
virsleitnante Ieva Karlsberga
[email protected]
Facebook/Vidzemes brigādes zemessargi