2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada pašvaldība aicina pieteikties brīvprātīgos

Brīvprātīgo palīdzības tīkls pārtikas piegādēm paaugstināta riska grupām un cilvēkiem pašizolācijā vai karantīnā Smiltenes novadā atjauno darbību un aicina pieteikties brīvprātīgos, nevalstiskās organizācijas un uzņēmējus, kuri būtu gatavi sniegt atbalstu pašvaldībai ārkārtējās situācijas laikā.

Smiltenes novadā pieaugot inficējušo personu skaitam ar Covid-19 vīrusu un iedzīvotāju skaitam, kas atrodas pašizolācijā vai karantīnā, pašvaldība aicina pieteikties brīvprātīgos, kas būtu gatavi palīdzēt līdzcilvēkiem un reizē pasargātu citus iedzīvotājus no inficēšanās riska, jo ne visiem novada iedzīvotājiem ir pieejams tuvinieku atbalsts.

Brīvprātīgo palīdzības kustība piedāvātu palīdzību iepirkumu veikšanā  – pārtikas produktu un citu sadzīves preču sagādē, medikamentu piegādes organizēšanā, cilvēku aprūpē, mājdzīvnieku izvešanā pastaigās un emocionālā atbalsta sniegšanā tiem, kas pašizolāciju ievēro vienatnē.

Brīvprātīgos, kuri būtu gatavi godprātīgi sniegt savu atbalstu, aicinām pieteikties zvanot uz pašvaldības informatīvo tālruni 26362282 vai rakstīt uz e-pastu: [email protected] (e-pastā norādot savu vārdu, uzvārdu un kontaktinformāciju).

Palīdzības prasītājiem lūdzam saprast, ka viss tiek darīts pēc brīvprātības principa, iedzīvotājiem veltot tam savu brīvo laiku. Tāpat Smiltenes novada dome aicina kaimiņus, aprūpētājus un sociālos darbiniekus mudināt līdzcilvēkus zvanīt un pieteikt palīdzību, ja tāda ir nepieciešama.

Pašvaldība turpina darbu, lai palīdzētu iedzīvotājiem! Esam atbildīgi pret sevi, pret saviem līdzcilvēkiem – bērniem, vecākiem, vecvecākiem! Ievērojam visus noteiktos drošības pasākumus un ierobežojumus! Mūsu veselība ir pati svarīgākā! 

 

 

Informāciju sagatavoja, 

Linda Beitika

Sabiedrisko attiecību speciāliste