2024. gada 24. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada pašvaldība nodrošinās bezmaksas higiēnisko masku izsniegšanu

Smiltenes novada pašvaldība nodrošinās bezmaksas higiēnisko masku izsniegšanu trūcīgiem un maznodrošinātiem iedzīvotājiem gan Smiltenes pilsētā, gan pagastos.

Kā nosaka Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likums, pašvaldībām to mazaizsargātajām iedzīvotāju grupām ir jānodrošina bezmaksas higiēnisko masku izsniegšana, ņemot vērā to, ka individuālo aizsardzības līdzekļu lietošana publiskās vietās ir obligāta.

Smiltenes novada pašvaldības sociālais dienests maznodrošinātajiem iedzīvotājiem maskas izsniegs pēc to faktiskajām dzīvesvietām, tādēļ iedzīvotāji līdz 20.novembrim aicināti sazināties ar savai dzīvesvietai tuvāko sociālo darbinieku. Sociālais darbinieks atzīmēs ierašanās laiku, kad katrs varēs ierasties pēc maskas, lai neradītu lieku drūzmēšanos un ievērotu epidemioloģiskās krīzes mazināšanas drošības pasākumus.

Smiltenes novadā šobrīd ir 146 iedzīvotāji ar trūcīgas personas statusu un 352 ar maznodrošinātas personas statusu, 24 – saņem aprūpes mājās pakalpojumus. Maskas, kas tiks izsniegtas iedzīvotājiem, būs vairākkārtēji lietojamas, ja tiks ievērotas noteiktās kopšanas prasības.

Lai visiem veselība!

 

 

Informāciju sagatavoja: Linda Beitika, sabiedrisko attiecību speciāliste