2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada pašvaldība nostiprina sadarbību ar Vācijas sadraudzības pilsētām

Smiltenes novada domes delegācija devusies darba vizītē uz Vācijas Federatīvo Republiku, lai tiktos ar Vācijas sadraudzības pilsētas Villihas (Willich) un Vīzenbahas (Wiesenbach) pārstāvjiem, ar kurām tiek uzturēti kontakti un sadarbība izglītības, kultūras un sportā jomās.

24.aprīlī svinīgā ceremonijā tika parakstīts skolu partnerlīgums starp Smiltenes vidusskolu un Villihas ģimnāziju (Lise Meitner Gymnasium), kā arī sadraudzības partnerlīgums starp abām pašvaldībām, nostiprinot sadraudzības līgumu ar Smiltenes novada pašvaldību, kas tika parakstīts jau 2017.gada 22.jūnijā Smiltenē.

Sadarbība ar Vācijas pilsētu ilgst jau vairāk kā 25 gadus, tā aizsākās  ar pašdarbības kolektīvu un skolēnu apmaiņām, par ko īpašs paldies svinīgajā pasākumā tika teikts Vācu-Latviešu sadraudzības biedrības pārstāvjiem.

Partnerības līguma ietvaros, abas pašvaldības apņemas arī turpmāk iestāties par līdzšinējo sadarbību, brīvībā un mierā stiprināt Eiropas vienotību, par draudzības starp Latvijas un Vācijas tautām stiprināšanu, veicināt kontaktus kultūras, izglītības un tālākizglītības, sociālās, jauniešu apmaiņas, saimnieciskās, dabas aizsardzības un tūrisma nozarēs.

Vizītes ietvaros delegācija dosies arī uz sadraudzības pilsētu Vīzenbahu (Wiesenbach), kur piedalīsies Vīzenbahas un Francijas pilsētas Donerijas (Donnery) 30 gadu sadraudzības jubilejā, kas notiks no 27.- 30.aprīlim.

FOTO

Marita Mūze
Smiltenes novada domes
Sabiedrisko attiecību speciāliste