2024. gada 23. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada pašvaldība saņem balvu sadarbības stiprināšanai ar novada jaunajiem uzņēmumiem

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija sadarbībā ar Latvijas plānošanas reģioniem oktobrī izsludināja konkursu pašvaldībām, lai noteiktu reģionu rezultatīvākās pašvaldības, kuras sava budžeta ietvaros īsteno daudzveidīgus atbalsta pasākumus uzņēmējdarbības sekmēšanai. Konkursa noslēgumā rezultatīvākās pašvaldības katrā reģionā saņēma naudas balvas.

Apkopojot konkursa rezultātus, Vidzemes plānošanas reģionā balvas saņēma Valmieras pilsētas pašvaldība, Pārgaujas novada pašvaldība un Smiltenes novada pašvaldība.

Valmieras pilsētas pašvaldība ieguva 5390 eiro lielu naudas balvu. Savā konkursa pieteikumā Valmieras pilsētas pašvaldība norādījusi, ka finansējumu izlietos, organizējot grantu konkursu  Valmierā rezidējošiem uzņēmējiem, lai veicinātu jaunu un inovatīvu produktu izstrādi, izvērtētu to pielietojamību un noieta tirgus potenciālu. Priekšroka un augstāks vērtējums būs tiem jaunradītajiem produktiem, kuri pielietojami pašvaldībā vai tās kapitālsabiedrībās (piemēram, jauni IT risinājumi, konstrukcijas utt.).

Pārgaujas novada pašvaldībai tika piešķirta naudas balva 3000 eiro apmērā. Tā tiks izmantota, lai sadarbībā ar novada uzņēmējiem uzstādītu vismaz 20 norādes zīmes uz novada uzņēmumu darbības zonām, kā arī naudas līdzekļi tiks investēti vienotas preču zīmes “Radīts Pārgaujas novadā” izstrādei un izgatavošanai, popularizējot vietējo produkciju.

Savukārt Smiltenes novada pašvaldība saņēma 2000 eiro lielu balvu. Tā paredzēta sadarbības stiprināšanai ar novada jaunajiem uzņēmumiem, organizējot dažādus atbalsta pasākumus un palīdzot pieņemt lēmumu par savas uzņēmējdarbības sākšanu tiem, kas vēl prāto.

Konkursa pieteikumus izvērtēja komisija, kuras sastāvā bija Vidzemes Uzņēmējdarbības centra vadītāja Ina Miķelsone, Vidzemes plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Guna Kalniņa-Priede, a/s “Attīstības finanšu institūcija Altum” Vidzemes reģiona vadītāja Olita Untāla un Latvijas Darba devēju konfederācijas padomes loceklis un Cēsu rajona uzņēmēju kluba valdes priekšsēdētājs Arkādijs Suškins.

Dalība konkursā bija brīvprātīga un konkursa kopējais balvu fonds Vidzemes reģionā bija 10 390 eiro. Konkursa nolikums paredz, ka saņemtā balva jāizmanto, īstenojot uzņēmējdarbību veicinošas aktivitātes, tai skaitā, to drīkst izlietot infrastruktūras attīstībai uzņēmējdarbības vajadzībām.

Vairāk informācijas:
Ina Miķelsone,
Vidzemes Uzņēmējdarbības centra vadītāja,
mob.t. 29289487,
[email protected]

Foto: Vidzemes Plānošanas reģions