2024. gada 20. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada pašvaldības delegācija devusies darba vīzītē uz Vāciju

No 1.jūlija līdz 8.jūlijam Smiltenes novada domes priekšsēdētājs un pieci pašvaldības pārstāvji ir devušies Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas delegācijas sastāvā darba vizītē uz Vācijas Federatīvo Republiku. Vizītes mērķis ir Latvijas-Vācijas starpparlamentu un pašvaldību attiecību stiprināšana un sadarbības veicināšana.

Pirmdien, 3. jūlijā,  Smiltenes novada pašvaldības pārstāvji un  Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldību komisijas delegācija tikās  ar Latvijas vēstnieci Vācijā Elitu Kuzmu. Tikšanās laikā vēstniece ar delegācijas pārstāvjiem pārrunāja Latvijas-Vācijas divpusējo attiecību un pašvaldību sadraudzības aktualitātes, kā arī Eiropas Savienības dienaskārtības jautājumus.

Šonedēļ vizītes ietvaros delegācija viesojas Bundestāgā, Ziemeļreinas-Vestfālenes parlamentā Diseldorfā, Smiltenes novada sadraudzības pilsētas Villihas (Willich) pašvaldībā, kā arī tiekas ar Latvijas-Vācijas sadraudzības biedrības pārstāvjiem. Atgādinām, ka 22.jūnijā Smiltenē viesojās Villihas pilsētas pašvaldības un Vācu-Latviešu biedrības pārstāvji, lai parakstītu līgumu par partnerību, tādējādi nostiprinot ilggadējo sadraudzību.

Uzaicinājumu doties darba vizītē uz Vācijas Federatīvo Republiku Smiltenes novada dome saņēma no Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas. 2017.gada 31.maija Smiltenes novada domes sēdē  tika nolemts piekrist šim uzaicinājumam.  Saeimas komisija savā delegācijas sastāvā aicināja pašvaldības pārstāvjus, lai plānotās tikšanās ar parlamenta un Vācijas pašvaldības speciālistiem būtu produktīvākas.

Smiltenes novada pašvaldības delegācijas sastāvs: domes priekšsēdētājs Gints Kukainis, Juridiskās nodaļas vadītājs Māris Rungulis, Kultūras pārvaldes vadītāja Pārsla Jansone, Saimnieciskās darbības nodaļas vadītāja Ilze Sausā. Tāpat delegācijas sastāvā iekļauts SIA “Smiltenes NKUP” valdes loceklis Aigars Vīvuliņš un uzņēmuma ainavu tehniķe Elīna Aģe.

Informāciju sagatavoja:
Marita Mūze
Smiltenes novada domes
Sabiedrisko attiecību speciāliste