2024. gada 16. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada pašvaldības pārstāvju vizīte Ukrainā

Smiltenes novada pašvaldības pārstāvji no š.g. 19.līdz 27.septembrim viesojās Ukrainā, ar mērķi dalīties pieredzē par pašvaldības darbu un stiprināt savstarpējo sadarbību starp sadraudzības pilsētām.

Vizītes pirmās dienas delegācija viesojās Ļvivas apgabalā, kurā atrodas arī pašvaldības sadraudzības pilsētas Pustomiti un Drohobiča. Līdzīgi kā Smiltenes novadā, arī Pustomiti pašvaldībai pēdējo gadu laikā izdevies piesaistīt investīcijas infrastruktūras attīstībai. Tāpat, tiek attīstīta uzņēmējdarbības vide. Ņemot vērā, ka Drohobičas pilsētas bērni š.g. vasarā viesojās Smiltenē, sirsnīga izvērtās tikšanās ar Drohobičas bērniem un Bērnu un ģimenes centra vadītāju Viktoru Ņikiforovu, un Bāriņtiesas vadītāju Auriku Zīveri, kuri organizēja bērnu uzņemšanu Smiltenes novadā. Tāpat, Smiltenes novada vadība Drohobičas pilsētai un pilsētas vadībai izteica līdzjūtību un atbalstu augusta vidū notikušajā traģēdijā, kad sagruva daudzīvokļu mājas korpuss, atņemot vairākiem iedzīvotājiem dzīvības. Savstarpēji vienojoties- tiks meklētas iespējas, lai nākamajā gadā Smiltenes novadā būtu iespējams uzņemt un sniegt atbalstu bērniem no šajā traģēdijā cietušajām ģimenēm.

Vizītes ietvaros pašvaldības pārstāvji tikās arī ar Latvijas Republikas Goda konsulu Ļvivā un Ļvivas apgabalā Volodimiru Garculu, Goda konsula kandidātu Juriju Ploskiju no Rovnas, kā arī ar Latvijas Republikas Goda konsulu Odesā un Odesas apgabalā Oļegu Vereteņņikovu. Tikšanās organizēja bijušais Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Ukrainas parlamentu vadītājs Ainārs Mežulis, kurš arī pievienojās pašvaldības delegācijai.

Atsaucoties uz ielūgumu, vizītes noslēgumā pašvaldības pārstāvji viesojās arī Dobroslavas pašvaldībā, kurā tikās pašvaldību pārstāvjiem un speciālistiem un rajona vadību. Tika pārrunāti interesējošie jautājumi par administratīvi teritoriālās reformas pieredzi, decentralizācijas procesu, izglītības sistēmas reorganizāciju, Pašvaldības policijas darbības organizēšanu.

Darba vizītē Ukrainā piedalījās Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Gints Kukainis, izpilddirektora vietniece Ilze Sausā, Juridiskās nodaļas vadītājs Māris Rungulis, Bāriņtiesas vadītāja Aurika Zīvere, Bērnu un ģimeņu atbalsta centra vadītājs Viktors Ņikiforovs, Pašvaldības policijas priekšniece Egija Cekula, Sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Kovala.

Sadarbība ar Ukrainu un pašvaldībām tiks turpināta jau š.g. rudenī, kad oktobra beigās Smiltenes novadā tiks uzņemti bērni no Čerņivcu apgabala, kuru ģimenes locekļi cietuši kara darbībā Ukrainā.

Inga Kovala,

Smiltenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste