2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada pirmsskolas izglītības iestādēs  5-6 gadus veco bērnu obligātās apmācības klātienē atsāksies augusta sākumā

Lai nodrošinātu sagatavošanos 1.klasei, Smiltenes novada pirmsskolas izglītības iestādēs un vispārējās izglītības iestādēs, kur ir pirmsskolas izglītības grupas, 5-6 gadus veco bērnu klātienes apmācības atsāksies no 3.augusta. Lēmums par  to pieņemts 2020.gada 27.maija Smiltenes novada domes sēdē, ņemot vērā visu izglītības iestāžu vadītāju viedokli par vēlamo apmācības atsākšanas laiku.

Iepriekš jau informēts, ka 2020.gada 7.maijā Ministru kabinets pieņēma  lēmumu pagarināt ārkārtas situāciju līdz 9. jūnijam. Līdz ar grozījumiem rīkojumā Nr.103 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu”, tika mazināti arī virkne ierobežojumi, tai skaitā pirmsskolas izglītības iestādēm kopā ar pašvaldību ir atļauts lemt par laiku, kad atsākt 5–6 gadus vecu bērnu mācības klātienē, ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī un bērnu vajadzības.

Smiltenes novada domes Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta  Grigore: “Aptaujājot visus Smiltenes novada pirmsskolas izglītības iestāžu vadītājus un vispārējās izglītības iestāžu direktorus, kam ir pirmsskolas izglītības grupas, secinājām, ka 5-6 gadus veco bērnu mācību procesu būtu vēlams turpināt no 2020.gada 3.augusta līdz 2020.gada 21.augustam. Par šādu pašvaldības lēmumu informējām Izglītības un zinātnes ministriju, kas atzinīgi novērtēja pieņemto lēmumu, kā arī epidemiologi to novērtēja par pareizāko, ņemot vērā šī brīža ārkārtas situācijas esamību.”

Informējam, ka Smiltenes novada pirmsskolas izglītības iestādēs turpina darboties dežūrgrupas, lai nepieciešamības gadījumā nodrošinātu pirmsskolas pakalpojumu sniegšanu vecākiem, kuriem nav iespējams citādi nodrošināt bērnu pieskatīšanu. Kopš 12. maija, ņemot vērā vecāku nepieciešamību, dežūrgrupās ir palielināts bērnu skaits, kas var atrasties vienā grupiņā. Izglītības iestādēs tiek ievēroti visi piesardzības pasākumi, pēc pašvaldības norīkojuma novada pirmsskolas izglītības iestāžu darbiniekiem ir veiktas Covid-19 analīzes, kur visi saņemtie rezultāti bija negatīvi.

Ar pilnu domes lēmumu var iepazīties ŠEIT.

Jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar izglītības iestāžu vadītājiem vai Smiltenes novada domes Izglītības pārvaldi. 

 

Sagatavoja: Marita Mūze, sabiedrisko attiecību speciāliste

Foto no Smiltenes novada domes arhīva