2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada pirmsskolas izglītības iestāžu darbiniekiem veiktās Covid-19 analīzes ir negatīvas

Jau rakstījām, ka, lai ierobežotu koronavīrusa Covid-19 izplatību un mazinātu epidemioloģiskās drošības riskus, Smiltenes novada pašvaldība izmanto iespēju un norīko veikt analīzes pašvaldības darbiniekiem, kuri visvairāk ir pakļauti inficēšanās riskam.

Pašvaldība ņēma vērā Veselības ministrijas norādījumus un veica Covid-19 testus arī novada pirmsskolas izglītības iestāžu darbiniekiem. Šā gada 20. maijā kopumā analīzes nodeva 137 pirmsskolas izglītības iestāžu darbinieki, tai skaitā audzinātājas, audzinātāju palīgi, tehniskie un administrāciju darbinieki. Visi saņemtie rezultāti ir negatīvi.

Jau rakstījām, ka pirmsskolas iestādes ārkārtas situācijas apstākļos turpina darbu dežurgrupu režīmā. Kopš 12. maija, ņemot vērā vecāku nepieciešamību, dežūrgrupās ir palielināts bērnu skaits – līdzšinējo piecu vietā ir noteikts maksimālais bērnu skaits ne vairāk kā desmit. Pēdējo nedēļu laikā  bērnu skaits, kuri atgriežas novada pirmsskolas izglītības iestādēs, palielinās, tāpēc pašvaldības uzdevums ir rīkoties atbildīgi pret saviem iedzīvotājiem, lai izslēgtu inficēšanas riskus savās iestādēs, kā arī  asimptomātiskos Covid-19 gadījumus, kad cilvēks neizjūt nekādus slimības simptomus un tikai testēšanas laikā atklājas, ka ir  Covid-19 pozitīvs.

Smiltenes novadā reģistrēto gadījumu skaits ir pieaudzis līdz 13 cilvēkiem (dati uz 27.05.2010., tajos atspoguļoti visi saslimšanas gadījumi, t.sk. izveseļojušās personas).

Pašvaldība aicina ikvienu atbildīgi izturēties pret noteiktiem ārkārtējās situācijas ierobežojumiem, rūpēties par savu un citu drošību!

 

Sagatavoja: Marita Mūze, Sabiedrisko attiecību speciāliste