2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novadā sācies sakoptības mēnesis un savākto lapu izvešanas akcija

Kā jau katru pavasari aicinām iedzīvotājus sakoptības mēneša laikā no 1.aprīļa līdz 30.aprīlim sakopt savas mājas un pagalmus, savukārt savāktās lapas pieteikt bezmaksas izvešanai no šā gada 1.aprīļa.

Ņemot vērā, ka kopš 12.marta visā valsts teritorijā ir izsludināta ārkārtējā situācija, lai ierobežotu Covid-19 izplatību, kā arī to, ka atbilstoši Slimību profilakses un kontroles centra sniegtajai informācijai, koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 raksturīgākās slimības pazīmes ir elpceļu slimības pazīmes (paaugstināta temperatūra, klepus, iekaisusi rīkle  un apgrūtināta elpošana), šogad sakoptības mēneša laikā zaru dedzināšana pilsētā un pagastu ciemu centros NAV ATĻAUTA. Atgādinām, ka atbilstoši pašvaldības saistošajiem noteikumiem, arī lapu dedzināšana ir aizliegta. Lūdzam iedzīvotājus stingri ievērot šo noteikto kārtību un būt atbildīgiem pret savu un līdzcilvēku veselību!

Nemainīga paliek lapu izvešanas akcija, tādēļ sakoptības mēneša laikā Smiltenes pilsētas teritorijā no iedzīvotājiem un uzņēmumiem tiks izvesti maisi ar sagrābtām lapām un citām zaļo augu daļām (dārza augu laksti, zāle, nezāles). Maisu izvešanu organizē un apmaksā pašvaldība, ar šādiem nosacījumiem:

  • No katras mājsaimniecības savākšanu veic ne vairāk kā 1 reizi;
  • Izvešana jāpiesaka no šā gada 1.aprīļa līdz 9.aprīlim, zvanot uz SIA “Smiltenes NKUP”  telefona numuru 29161694 darba laikā no plkst. 9.00 – 12.00;
  • Obligāti noziņojamā informācija: mājas adrese, vieta, kur atstās maisus, gadījumā ja mājas adrese nesakrīt ar atstāšanas vietu, telefona numurs;
  • Savāktās zaļo augu daļas un lapas liek savos maisos, kuri jānovieto ārpus sētas;
  • Gadījumā, ja maisos bez zāles un lapām tiks konstatēts zaru un sadzīves atkritumu piemaisījums, maisi netiks izvesti.
  • Maisu izvešanu veiks SIA “Smiltenes NKUP”. Plānotās maisu izvešanas dienas – 16.aprīlis, 23.aprīlis, 30.aprīlis. Vadoties pēc laikapstākļiem un saņemto pieteikumu skaita, lapu izvešanas laiks var tikt pagarināts vai noteiktas papildus izvešanas dienas.

Tāpat informējam, ka zaru izvešanu ir iespējams pieteikt par maksu, zvanot uz SIA “Smiltenes NKUP” mob.tālr. 29161694 darba laikā no plkst. 8.00 – 17.00 vai SIA “ZAAO” tālruni informācijai 64281250 vai uz mob. 29225862.

Aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem, izmantot pašvaldības apmaksāto lapu un citu zaļo augu daļu izvešanas akciju pilsētas teritorijā un visas iespējamās neskaidrības risinām savstarpēji komunicējot.

Lūdzam, veicot teritoriju sakopšanas darbus ievērot valstī noteiktos distancēšanās un pulcēšanās ierobežojumus.

Rūpēsimies par apkārtējo vidi un līdzcilvēkiem kopā!