2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novadā sācies sakoptības mēnesis un savākto lapu izvešanas akcija

Katru gadu, gan pavasarī, gan rudenī, Smiltenes novadā tiek izsludināts sakoptības jeb spodrības mēnesis, tā ietvaros, laikā arī šogad, 2018. gadā, laikā no 1.oktobra līdz 31.oktobrim, ugunskurā atļauts sadedzināt tikai koku, krūmu sausos un kaitēkļu bojātos zarus sava īpašuma teritorijā, ievērojot ugunsdrošības pasākumus un neradot kaitējumu trešās personas veselībai un mantai.

Tāpat spodrības mēneša laikā Smiltenes pilsētas teritorijā no iedzīvotājiem un uzņēmumiem tiks izvesti maisi ar sagrābtām lapām un citām zaļo augu daļām (dārza augu laksti, zāle, nezāles). Maisu izvešanu organizē un apmaksā pašvaldība, ar šādiem nosacījumiem:

  • No katras mājsaimniecības savākšanu veic ne vairāk kā 1 reizi;
  • Izvešanu jāpiesaka no šā gada 8.oktobra līdz 31.oktobrim, zvanot uz SIA “Smiltenes NKUP”  telefona numuru 25302253 darba laikā no plkst. 9.00 – 12.00,
  • Obligāti noziņojamā informācija: mājas adrese, vieta, kur atstās maisus, gadījumā ja mājas adrese nesakrīt ar atstāšanas vietu, telefona numurs;
  • Savāktās zaļo augu daļas un lapas liek savos maisos, kuri jānovieto ārpus sētas;
  • Gadījumā, ja maisos bez zāles un lapām tiks konstatēts zaru un sadzīves atkritumu piemaisījums, maisi netiks izvesti.
  • Maisu izvešanu veiks SIA “Smiltenes NKUP”. Plānotās maisu izvešanas dienas – 18.oktobris, 25.oktobris, 1.novembris, 8.novembris, 15.novembris. Vadoties pēc laikapstākļiem, lapu izvešanas laiks var tikt pagarināts.

Tāpat informējam, ka zaru izvešanu ir iespējams pieteikt par maksu, zvanot uz SIA “Smiltenes NKUP” mob.tālr. 29161694 darba laikā no plkst. 8.00 – 17.00 vai SIA “ZAAO” tālruni informācijai 64281250 vai uz mob. tālr. 29225862.

Aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem, izmantot pašvaldības apmaksāto savākto zaļo augu daļu un lapu maisu izvešanu pilsētas teritorijā un visas iespējamās neskaidrības risināt savstarpēji komunicējot.

Rūpēsimies par apkārtējo vidi un sakopsim savu novadu kopā!