2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada sporta svētkos pirmo vietu izcīna Grundzāles komanda

Sestdien, 31.augustā, Blomes pagasta  brīvdabas estrādes “Jeberleja” teritorijā jau desmito reizi notika ikgadējie Smiltenes novada sporta svētki, kur par uzvarētājiem kļuva Grundzāles komanda, otrajā vietā atstājot komandu “Sadod melnu” no Blomes pagasta, trešajā vietā komanda “Aumeisteri”.

Sporta svētki tiek rīkoti ar mērķi aicināt Smiltenes novada iedzīvotājus iesaistīties sportiskās aktivitātēs, kā arī popularizēt sportu kā fiziskās un garīgās veselības veicinošu aktivitāti. Šogad sporta svētkus Smiltenes novada dome rīkoja projekta  “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai Smiltenes novadā” Nr. 9.2.4.2/16/1/052 ietvaros. Sacensībās piedalījās desmit komandas, pirmo reizi tajās startēja arī divas apvienotās pašvaldību komandas – “Pašvaldības tīklojums” un “Pašvaldību spēks”, kur komandu sastāvos bija dalībnieki no Priekules, Auces, Beverīnas, Pāvilostas, Skrundas un Apes novada pašvaldībām.

Sacensību programmā komandām bija iekļauti desmit sporta veidi – volejbols ar nestandarta bumbu, tautas bumba, “Caurā truba”, kur komandām bija pēc iespējas īsākā laikā ar krūzīti jāpiepilda caurule ar ūdeni, “Purvs”, kurā galvenais bija ievērot apļa robežu, “Lielgabals”, kur, atvelkot un palaižot gumijas, bija jāveic lodes šāviens, disciplīnā “Aklā medicīnas brigāde” bija iespēja pārbaudīt komandas saliedētību, jo dalībniekiem, kuri bija ar aizsietām acīm, nestuvēs noteiktā maršrutā bija jāpārvieto komandas biedrs, kurš ar balsi nesējiem norādīja pārvietošanās maršrutu, tāpat bija iekļauts skriešanas pārbaudījums “Kross”, mešanas un ķeršanas pārbaudījums “Teniss”, militarizētā šķēršļu josla “10 minūtes armijā” un stendu šaušana.

Sporta svētku dalībnieki par sacensību visaizraujošāko disciplīnu novērtēja 10 minūtes armijā, kur bija iespējams iepazīt zemessargu un karavīru ekipējumu, kā arī pārvarēt dažādas šķēršļa joslas. Kā jaunums sporta svētkos bija arī stenda šaušana un piepūšamās atrakcijas bērniem, kur norisinājās individuālās sacensības. Šaušanas disciplīnā uzvarēja Kaspars Savielis, 2.vietu izcīnīja Indars Ziemiņš, bet 3.vietu –  Gatis Vējiņš.  Jāpiebilst, ka Blomes pagastā, pateicoties vietējā mednieku kluba “Blome” īstenotajam projektam “Sportings – aktīvai atpūtai dabā”, šaušana pa lidojošiem mērķiem ir kļuvusi kā jauna aktīvās atpūtas izklaide. Kopumā sacensību programmā iekļautie sporta veidi no komandu dalībniekiem prasīja ciešu sadarbību, saliedētību, saprašanos no pusvārda, spēku un izturību. Paldies visiem sporta svētku dalībniekiem un atbalstītājiem par dalību un izturību!

Kopvērtējuma rezultāti:

  • 1.vieta – GRUNDZĀLE
  • 2.vieta – SADOD MELNU
  • 3.vieta – AUMEISTERI
  • 4.vieta – PAŠVALDĪBU SPĒKS
  • 5.vieta – VIENS, DIVI, TRĪS
  • 6.vieta – SMILTENES NOVADA DOME
  • 7.vieta – PAŠVALDĪBU TĪKLOJUMS
  • 8.vieta – GRAANUL INVEST
  • 9.vieta – KĻŪDĪTIES IR CILVĒCĪGI
  • 10.vieta – ČILLĪ PIPARI

Ar sacensību kopvērtējuma rezultātiem var iepazīties ŠEIT.

Sporta svētkus organizēja  SIA “evid” sadarbībā ar Smiltenes novada domi un Smiltenes novada Sporta pārvaldi.

 

Sagatavoja,

Marita Mūze,

Smiltenes novada domes

Sabiedrisko attiecību speciāliste